Παπαχελάδες και Ψυχάρηδες έχουν το θράσος να μιλούν για δυναστείες…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140907121239Σαν καλοκουρδισμένο μπουζούκι, Παπαχελάς και Ψυχαρης με τον γνωστό, ΔΟΛιο τροπο αβαντάρουν το καθεστώς του μνημονίου, εμφανιζόμενοι ως …κριτές του παρελθόντος! Μια ορχήστρα της διαπλοκής που παραπέμπει στις μαύρες ημέρες της κονσομασιόν του σχεδίου Αναν. Όταν ο κύριος Ψυχαρης μας ενημέρωνε οτι εαν δεν ψηφιστεί το σχέδιο, η Κύπρος θα βούλιαζε κατα το ήμισυ απο κατάρες και βασκανίες, ενώ ο κύριος Παπαχελάς ευρέθη προσωπικά στην Κυπρο για να βεβαιωθεί πως ο εκβιασμός θα πετύχει.
Αλλα αυτη η δυναστεία της διαπλοκής ειναι αρκετά παλαιότερη. Συνυφασμένη με κάθε κατοχικό καθεστώς που ασελγουσε σε λαό και πατρίδα. Απο τους ύμνους του συγκροτήματος στον Φον Αλτεμπουργκ το 1941, την αποστασία, τις οσφυοκαμψιες στον Παπαδόπουλο, την ανάδειξη του Ιωαννίδη, εώς τα σούπερ σχολεία του Παπανδρεου.
wpid 20140907124243
Η γελοία προσπάθεια λοιπόν ταύτισης Καραμανλή και Γιωργακη ως “δυνάστες” ειναι τουλάχιστον κωμική. Γιατι τον μεν Καραμανλή, η δυναστεία της διαπλοκής έκανε τα αδύνατα – δυνατά να τον γκρεμίσει, ενώ τον ολετηρα Παπανδρεου τον έντυσε με μεταξωτά φορέματα για να μην φαίνεται η σήψη που κουβαλαγε. Και βέβαια κέρδισαν εκατομμυρια, οπως κερδίζουν πάντα.
Αν δεν ερχόταν το μνημονιο, οι δυναστείες της διαπλοκής θα είχαν φαληρισει. Δεν ειναι όμως μονο η κονομα…
…για να μην ξεχνάμε κύριε Παπαχελά, ποιοί “φίλοι και σύμμαχοι” έφεραν τον Παπανδρεου στην εξουσία γκρεμίζοντας την κυβερνηση Καραμανλη. Και για ποιους λόγους.
Οι δυναστείες στο νεώτερο ελληνικο κράτος, ειναι παραδοσιακά ξενόφερτες. Σαν τα διάφορα Αναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ