12/05/2021

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δυνατό συμβολισμό παρουσιάζει η καταγωγή του νέου Προέδρου της Ε.Ε. που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1 Νοεμβρίου. Η εκλογή του είναι καθοριστική καθώς υποσχέθηκε να δράσει αποφασιστικά στο ουκρανικό ζήτημα. Επ’ ευκαιρία της εκλογής του ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkin δήλωσε ότι ” η εκλογή αυτή είναι η μεγαλύτερη κύρωση της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας”.hvhk

 Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Donald Tusk, διαδέχεται τον βέλγο   Hermann Van Rompuy στην Προεδρία του Ευρωπαικού Συμβουλίου . Εξελέγη από τους πρωθυπουργούς των     28 κρατών-μελών της Ε.Ε. στις 30/08/14.4479479_3_7073_donald-tusk-a-gauche-et-son-predecesseur_1075f215c901138199d080d61bcd71c6Για την αποφαστιστικότητα δράσης επί του ουκρανικού του νέου επικεφαλή της Ε.Ε. ίσως ευθύνονται και κάποιοι κληρονομικοί λόγοι. Ο συνονόματος παππούς του, Donald Tusk ο πρεσβύτερος, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Χίτλερ και υπηρέτησε στα τάγματα των ναζιστικών SS.

 Αυτή η πληροφορία μαζί με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία είχαν διαδοθεί στα media κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της Πολωνίας το 2005. Όταν τις εκλογές κέρδισε τελικά ο Lech Kaczynski ανασκεύασε τις κατηγορίες κατά του πολιτικού του αντιπάλου Tusk επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Jacek Kursk .

 Ωστόσο το θέμα είχε ήδη δημιουργήσει σκάνδαλο και είχε αποτελέσει το αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας η οποία είχε τότε επιβεβαιώσει τη στράτευση του Donald Tusk του πρεσβύτερου, στα ναζιστικά τιμωρητικά τάγματα . Από αρχές Σεπτέμβρη, ρωσικά , ουκρανικά αλλά και τσεχικά μέσα επανέρχονται στο ζήτημα λόγω της εκλογής του Tusk στην προεδρία της Ε.Ε. (ridus/ukrnews κ.ά)

dimpenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ