Κόβουν και το τεστ ΠΑΠ-Τρελλάθηκαν εντελώς;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

γιατροι
 
 
Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια προκαλεί η επιβολή πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις νέες συνταγογραφικές οδηγίες, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ

 
ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία.
Έως σήμερα, όλες οι γυναίκες, από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής, μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Η δε εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάχουσες νόσους.
Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών, εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών και σε άνδρες 40 με 45 ετών, εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.
Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα εάν έχουν το περιθώριο να διενεργήσουν τις εξετάσεις.
Εάν το πλαφόν συμπληρωθεί, πριν από το τέλος του μήνα, το διαγνωστικό κέντρο θα μπορεί να ζητά την πληρωμή των εξετάσεων από τον ασφαλισμένο ή να τον παραπέμπει σε άλλο διαθέσιμο διαγνωστικό κέντρο.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ωστόσο να εκτελούν την εξέταση δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες δομές υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ