23/06/2021

Οι τράπεζες δίνουν μπόνους στα στελέχη τους! -Τώρα το έμαθαν στην Κομισιόν

κομισιον
 
 
Τη λήψη μέτρων κατά των ευρωπαϊκών τραπεζών που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν τους νέους κανόνες σχετικά με μπόνους των στελεχών τους ζητά ο επίτροπος της Ε.Ε. για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο επίτροπος ζήτησε την λήψη μέτρων για

το «ιδιαίτερα σημαντικό θέμα» των τραπεζών που έχουν στραφεί στη χορήγηση επιδομάτων για να παρακάμψουν την απαγόρευση της πληρωμής μπόνους που υπερβαίνουν το διπλάσιο ποσό των σταθερών αμοιβών.
«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τις ισχυρές ανησυχίες μου όσον αφορά τις συνεχείς αναφορές για τη χρήση αυτών των επιδομάτων. Είναι σημαντικό να επιδείξουμε μία συλλογική αποτρεπτική στάση για το σημαντικό αυτό θέμα», έγραψε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority, EBA) Αντρέα Ενρία.
Οι Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland είναι μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν καθιερώσει τη χορήγηση επιδομάτων σε αντίδραση στο πλαφόν που επιβλήθηκε στο ύψος του μπόνους. Οι τράπεζες προειδοποίησαν ότι το πλαφόν θα πλήξει την ανταγωνιστικότητά τους και θα τους αναγκάσει να αυξήσουν τις σταθερές αμοιβές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ