23/06/2021

Οι Γερμανοί ανακάλυψαν την Δούρου για να χτυπήσουν τον Τσίπρα!

δοορου
 
 
Ένα ερώτημα, μια επισήμανση, ένα κομπλιμέντο, αλλά και μια διευκρίνιση περιλαμβάνει το ολοσέλιδο αφιέρωμα που κάνει -στην έντυπη έκδοσή του- το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στη Ρένα Δούρου.
Το ερώτημα είναι: «Θε πετύχει το πείραμα της Ρένα Δούρου στην Αττική;». Η επισήμανση είναι: «Έαν πετύχει θα μπορούσε να εξελιχθεί σε

αντίπαλος του Τσίπρα». Το κομπλιμέντο που της επιδαψιλεύει είναι: «Η Ρένα Δούρου είναι η νέα σταρ της Αριστεράς στην Ελλάδας», αλλά η ίδια δίνει μια απαραίτητη διευκρίνιση σε όλα αυτά: «Με τον Αλέξη Τσίπρα είμαστε στενοί φίλοι, στην ίδια ηλικία και ήμασταν μαζί στην ίδρυση του κόμματος, δεν είμαστε όπως οι άλλοι’. Δεν θέλει να κάνει οπωσδήποτε καριέρα και ο Τσίπρας δεν είναι αντίπαλος: «Εάν παίξουμε το παλιό πολιτικό παιχνίδι, η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα, έτσι δεν θα γράψουμε ιστορία».
Προηγουμένως το περιοδικό είχε εύλογα αναρωτηθεί: « Εάν πετύχει το πείραμα της Αττικής, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι έχει διοικητικές ικανότητες και ίσως να εξελισσόταν σε μια εσωτερική αντίπαλο του χαρισματικού προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Επίσημα πάντως δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο».
Και το περιοδικό καταλήγει: «Ακούγεται καλό και είναι πολιτικά έξυπνο λίγο πριν τις επιδιωκόμενες εκλογές. Στην ορκωμοσία της ήρθε και ο στενός της φίλος ο Τσίπρας, μόνο που ήρθε αργά και έφυγε γρήγορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ