15/05/2021

Εισαγγελέας για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ αλλά και για το νέο Πρόεδρο

νεριτ
 
Υπό δικαστική έρευνα τίθενται οι καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες κατά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων.
Στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτας Φάκου βρίσκεται φάκελος με όσα καταγγέλλονται για τον διαγωνισμό (παραβίαση όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί άλλων), καθώς και

 
σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, για τη νομιμότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών.
Μεταξύ άλλων, τίθεται υπό την κρίση της Δικαιοσύνης το ζήτημα της επιλογής υποψηφίων με τη χρήση του 20%, για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκμπομπών. Κατά τα καταγγελλόμενα, η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.
Το υλικό αυτό άμεσα πρόκειται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στον 4ο Πταισματοδίκη, που ήδη διενεργεί έρευνα με εντολή του εισαγγελέα Κ. Μπαξεβάνη σχετικά με καταγγελίες για πλαστούς τίτλους γλωσομάθειας, που φέρεται να προσκόμισαν διαγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι.
Ο φάκελος με τις καταγγελίες για παρατυπίες θα συσχετιστεί με την ήδη διεξαγόμενη έρευνα του πταισματοδίκη.
Στον υπό διερεύνηση φάκελο προστίθενται και καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, στον οποίο καταλογίζεται θητεία σε θέση ευθύνης του σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που ερευνάται από την Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ