Περισσότεροι από 100 νεκροί τζιχαντιστές στο Καμερούν

μποκοΗ κυβέρνηση του Καμερούν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο στρατός της έχει σκοτώσει «πάνω από εκατό» δολοφόνους της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που εδρεύει στη Νιγηρία κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας εισβολής τους στο έδαφος του Καμερούν.

Ο στρατός του Καμερούν προκάλεσε μια «σοβαρή οπισθοχώρηση» στην ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκοτώνοντας «πάνω από εκατό» μέλη της στο βόρειο Καμερούν, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισά Τχιρόμα Μπακαρί με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο. Πάντως οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Νωρίτερα η οργάνωση ανέφερε ότι οι ισλαμιστές έριξαν δυο οβίδες στο έδαφος του Καμερούν και συγκεκριμένα στο θέρετρο Φοτοκόλ που συνορεύει με το έδαφος της Νιγηρίας χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μόνο μια γέφυρα χωρίζει την πόλη Φοτοκόλ του Καμερούν από την πόλη Γκανμπόρου της Νιγηρίας την οποία οι ισλαμιστές μαχητές κατέχουν πλήρως από τις 28 Αυγούστου, μετά από αρκετές ημέρες μαχών με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών της Νιγηρίας καταφεύγουν κατά χιλιάδες στο Καμερούν για να ξεφύγουν από τις σφαγές και αγριότητες της ισλαμιστικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ