ΠΟΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΕΙΔΗΣ «ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141006084725

Του Μιχάλη Τζανάκη
-Γυναίκα, γυναίκα!!!
-Ίντα ‘χεις Μανούσο και φωνιάζεις;
-Τα πρόβατα, γυναίκα, τα πρόβατα ούλα είναι στο μαντρί!!!
-Κι αμέ πού ήθελες να ‘ναι Μανούσο; Αν δεν μπούνε στο μαντρί που θα πάνε, ίντα θα φάνε κι ίντα θα πιούνε; Εκειά που τρώνε και πίνουνε εκειά πάνε τα πρόβατα. Ανέ σταματήσεις να τα «ταΐζεις» ετοτεσάς να φοβάσαι πως θα σου φύγουνε…
-Εγώ γυναίκα καλού-κακού τα μάζωξα στο μαντρί να μου δώσουνε «ψήφο εμπιστοσύνης»!!!
-Ίντα να σου δώσουνε λέει, Μανούσο; Μωρέ ετρεζάθηκες μαύρο-κακομοίρη!!! Ψηφίζουνε μωρέ τα πρόβατα κι οι τράγοι; Μόνο «μπεεεεεε» κάνουνε τα οζά.
-Ε, για κείνο τα μάζωξα κι εγώ γυναίκα. Ήθελα να μου κάνουνε «μπεεεεε» να τ’ ακούσουνε κι οι άλλοι «βοσκοί», να καταλάβουνε πως εγώ έχω τα πιο πολλά «πρόβατα»!!!
-Ε, κι ίντα κατάλαβες εδά Μανούσο πως σου κάμανε «μπεεεεε» τα πρόβατα. Θαρρείς πως θα κατεβάζουνε πιο πολύ «γάλα» εδά που σου κάμανε το «μπεεεε» ή πως του γείτονα τα «πρόβατα» θα σταματήσουν να θέλουν κι αυτά «τροφή»;
-Να σου πω, γυναίκα, την αλήθεια τα πρόβατα τα μάζωξα στο μαντρί να μου κάνουν «μπεεεε» όι γιάντα φοβήθηκα μη μου φύγει κανένα, μα επειδή μου τάξανε απ’ την «Ευρώπη» πιο μεγάλη «επιδότηση» για τα οζά. Θέλουνε, λέει, να «μπεμπενίζουν» πότε-πότε για να συνεχίσουν να μας δίνουν επιδοτήσεις!!!
-Ετσά πέστο, Μανούσο, πως θες την επιδότηση για τα πρόβατα κι ας είναι ντιπ παράωρα και δεν κατεβάζουνε σταλιά γάλα. Πες μου όμως, εντάξει σου μπεμπενίσανε, την πήρες και την «επιδότηση», ίντα θα την κάμεις που χρωστείς τα μαλλιά τση κεφαλής σου σε εκειουσάς που στη δίνουνε. Το πολύ να «ξεχειμωνιάσεις», μέχρι το Μάρτη κι ύστερα όλα θα «ψοφήσουνε» απ’ την πείνα και την παραωριά τους. Άσε δε που με τόσους λιμασμένους που ‘χομε στο χωριό δε γλιτώνει κανένα πρόβατο ή ρίφι απ’ τη «σφαγή»!!!
-Γυναίκα και μέχρι το Μάρτη να πάρομε την «επιδότηση» θα την ξεκοκαλίσουμε μια χαρά. Εδά μην ψοφήσουμε κι έχει ο Θεός. Μπορεί να ‘ ρθει ωστόσο η «ανάπτυξη» κι οι «επενδυτές» να γλιτώσουμε από τσι λιμασμένους «χωριανούς»!!!
-Κακομοίρη, Μανούσο μα τα τελευταία «μπεεεεεε» απ’ τα «πρόβατά» σου ακούς και σε μιαολιά δε θα σε σώζει ούτε ο Ντράγκης, ούτε ο κρυόκωλος ο Γιούνγκερης που φιλιέστε κάθε τρεις και λίγο, για να πείθεις τα πρόβατά σου να σου δίνουν «ψήφο» εμπιστοσύνης. Μα ίντα περιμένεις από «πρόβατα»;
[email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ