23/09/2021

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας

Ένα πολεμkoreaικό σκάφος της Νότιας Κορέας έριξε το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) προειδοποιητικές βολές αφότου ένα σκάφος περιπολίας της Βόρειας Κορέας διέσχισε τα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα στα ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου και άνοιξε πυρ πριν υποχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας.

Δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά της Νότιας Κορέας, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι.

Το επεισόδιο αυτό ήταν το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων συμβάντων που σημειώνονται τακτικά κοντά στο νησί Γενγκπιόνγκ το οποίο βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας το 2010, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι οι δυο εκ των οποίων ήταν άμαχοι.

Την ίδια χρονιά ένα νοτιοκορεάτικο πολεμικό πλοίο που περιπολούσε στην περιοχή χτυπήθηκε από τορπίλη και βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό 46 νεκρούς ναύτες.

Η Νότια Κορέα κατηγόρησε το βόρειο γείτονά της για την επίθεση, αλλά η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή ήταν κατά το παρελθόν σημείο πολεμικών συγκρούσεων όπου σκοτώθηκαν δεκάδες ναύτες και από τις δύο πλευρές.

Τα πολεμικά σκάφη της Βόρειας Κορέας η οποία αρνείται να αναγνωρίσει τα θαλάσσια σύνορα συχνά διασχίζουν συχνά τη λεγόμενη βόρεια συνοριακή γραμμή προκαλώντας θερμά επεισόδια με τους νοτιοκορεάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ