ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141009090138Αλήθεια ρε παιδια, τι γίνεται με τον ΕΜΠΟΛΑ; Αυτός ο «Ιός» που ήδη έχει σκοτώσει 4000, και έβαλε ένα σωρό χώρες σε κατάσταση συναγερμού, τι εξέλιξη έχει; Στη χώρα μας (μακριά από εμάς δηλαδή αλλά..) τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν στην αρχή, αλλά τώρα έχουν πολύ πιο σοβαρή απασχόληση από το να μας ενημερώσουν για την «πορεία» του ιού στον κόσμο.
Η απασχόληση τους βέβαια, δεν είναι άλλη από το να προβάλλουν το «Θεάρεστο κυβερνητικό έργο»….
Μόνο που εδώ υπάρχει πρόβλημα!
Το πρόβλημα, ξεκινά από το ότι σα χώρα είμαστε ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ, με πολλές «τρύπες» στα σύνορα της απ’ όπου ΜΠΑΙΝΟΥΝ συνέχεια λαθρομετανάστες και όπως είναι φυσικό ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ. Για αυτό το ΧΑΛΙ, ας είναι καλά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μας που για αυτές τα σύνορα μας δεν είναι παρά κουκίδες στο χάρτη, πολύ μακριά από τα γραφεία τους. Βοήθησαν βέβαια στο «ξεβράκωμα» των συνόρων κλείνοντας στρατόπεδα, και αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τις ένοπλες μας δυνάμεις, και συμβάλλουν τώρα στον κίνδυνο των διαφόρων ασθενειών αποδυναμώνοντας την υγεία.
Θα μου πουν πολλοί, «τι είναι οι 4000 νεκροί του Εμπολα, μπροστά στους πάνω από 6000 που έφαγε ο Ιός της «κυβέρνησης»».
Να δούμε ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο σχετικά με τον Ιό.
«Η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην Ιστορία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.879 ανθρώπους επί συνόλου 8.033 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος καλύπτει έως και την 5η Οκτωβρίου· ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν πως η επιδημία τίθεται υπό έλεγχο.
Η κατάσταση στη Λιβερία συνεχίζει να επιδεινώνεται: ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 2.210 νεκρούς μέχρι τώρα και 200 ή περισσότερα πιθανά νέα κρούσματα μόνο στη Μονρόβια καθεμιά από τις τελευταίες τρις εβδομάδες αλλά και την επανεμφάνιση του ιού σε μια περιοχή που είχε κηρυχθεί ελεύθερη από αυτόν έπειτα από δύο εβδομάδες.
Παράλληλα ο ΠΟΥ επισήμανε ότι η καταγραφόμενη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία είναι απίθανο να αντανακλά την πραγματικότητα και εκτιμά πως πιθανόν οφείλεται στο ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καταγράφει ακριβή δεδομένα.
Ο ΠΟΥ κρίνει ότι το μέγεθος του προβλήματος αποκρύπτεται διότι δεν καταγράφονται σωστά τα νέα κρούσματα.
Στη Σιέρα Λεόνε, στην πρωτεύουσα Φριτάουν και τρία προάστιά της ανέφεραν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες επτά ως οκτώ εβδομάδες. Στη χώρα αυτή έχουν καταγραφεί πλέον 879 θάνατοι από τον Έμπολα.
Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται οκτώ θάνατοι σε 20 κρούσματα στη Νιγηρία, ένα κρούσμα στη Σενεγάλη και ένα στις ΗΠΑ.
Η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε, οι δύο από τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, διαθέτουν μόλις το 21% και 26% αντίστοιχα των διαθέσιμων κλινών σε νοσοκομεία που χρειάζονται (2.930 και 1.148), ενώ έχει γίνει ήδη σύσταση στις γειτονικές χώρες να προετοιμαστούν για μια πιθανή εξάπλωση του ιού πέραν των συνόρων τους, ανέφερε ακόμη ο ΠΟΥ.»
Σκεφτομαι τι γίνεται σε άλλες χώρες όπου οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί, και συγκρίνω τι γίνεται στη χώρα μας με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους λαθραίους που τριγυρνούν ελεύθεροι και άνετοι ανάμεσα μας. Ο Θεός να μας φυλαει Συνέλληνες. Δε θυμάμαι που είχα διαβάσει πρόσφατα πως οι συνοριοφυλακες μας ζητούσαν να προμηθευτούν γάντια και μάσκες λόγο του ότι έρχονται σε επαφή με λαθρομετανάστες. Ζητούσαν ουσιαστικά τα αυτονόητα που των «αρμοδίων» το φτωχό μυαλό δεν σκέφτηκε να τους προμηθεύσει.. Τελικά, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ, και τι ΜΕΤΡΑ πήρε η χώρα μας (μη γελάτε για το μέτρα) για να μας προφυλάξει; Έχουμε τις γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια απειλή, η ακόμα και σε αυτό είμαστε «δυο λαλουν και τρεις χορεύουν»;
Ρωτώ, γιατί δε μιλάμε για τη γρίπη που ήδη άρχισε να μας επισκέπτεται αλλά για κάτι πολύ χειρότερο.
Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ