Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Τον Ρεγκλινγκ κλαίγανε…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141018013546
Εφοσον ο efsf σου εχει “δανεισει” τ.κ. 145δις σε συνολο 183 δλδ 77,7%,
περιμενεις ο Δκτης του να σε πει μη βιωσιμο;
Δλδ καθονται και μεταφραζουν τον Ρεγκλινγκ ;
Τον Δκτη μιας ανωνυμης εταιριας με αβατο η οποια ξεπλυνε χρημα στο Λουξεμβουργο χωρος κανεναν ελεγχο ;
Διαβασατε τις τελευταιες δηλωσεις του λαμογιου Ρεγκλινγκ ;
ΠΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ;
«Υπάρχει ευρεία συμφωνία για πρόωρη έξοδο Ελλάδας από ΔΝΤ», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ESM, αρκεί να είναι «συνετή» και να συνοδεύεται από προληπτική γραμμή πίστωσης. «Ήδη έχουν γίνει αρκετά», δηλώνει για το χρέος.
Το ελληνικό χρέος είναι «απολύτως βιώσιμο», «absolutely sustainable», εάν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία (broad consensus) για την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από τη δανειακή συμφωνία με το ΔΝΤ, εφόσον αυτή η έξοδος είναι συνετή (prudent) και συνοδεύεται από προληπτική γραμμή χρηματοδοτικής στήριξης.
«Υπάρχει μεγάλη συμπάθεια για την ιδέα να λάβει η Ελλάδα προληπτική γραμμή πίστωσης που θα συνοδεύει τις μεταρρυθμίσεις. Μια γραμμή από τον ΕSM θα είναι ένα χρήσιμο μαξιλάρι σε περίπτωση που χρειαστούν επιπρόσθετα χρήματα», συμπλήρωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.
Σε ερώτηση εάν η χώρα μας είναι έτοιμη να λάβει όλη τη χρηματοδότησή της από τις αγορές, απάντησε «κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά», καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση της τρόικας και τα αποτελέσματα των στρες τεστ των τραπεζών.
«Εχοντας αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούμε να πούμε πιο εύκολα τι έχει νόημα και τι όχι». Προειδοποίησε ωστόσο ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει μονομερώς από το ΔΝΤ, δεν θα πρέπει να περιμένει μεγάλη βοήθεια για τη μείωση του χρέους.
Για πρώτη φορά, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος που μετέχει σε όλες τις συζητήσεις για την Ελλάδα αναφέρει ξεκάθαρα ότι η χώρα μας ίσως δεν χρειαστεί νέα μείωση του χρέους. «Θα το εξετάσουμε κι αυτό όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Όμως μια τέτοια απόφαση φαίνεται ‘περιορισμένη’. Η ανάγκη για τέτοια απόφαση φαίνεται επίσης περιορισμένη», είπε στο MNI.
Ο κ. Ρέγκλινγκ συνέχισε λέγοντας ότι το ελληνικό χρέος είναι απολύτως διατηρήσιμο εάν οι διαρθρωτικές αλλαγές συνεχίσουν κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους δανεισμού από τον ESM και της επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
«Δεν υπάρχει ξεχείλωμα του χρέους (debt overhang). Δίνουμε τέτοια χρηματοδότηση (μέσο όρο 32 χρόνια επιμήκυνσης) με χαμηλά επιτόκια ώστε οι πληρωμές του χρέους να μένουν εντός του στόχου, παρά το γεγονός ότι τώρα το χρέος είναι σε υψηλά επίπεδα», είπε.
Ερωτώμενος εάν υπάρχει προοπτική τα 32 χρόνια να επιμηκυνθούν σε 50, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε: «Θεωρητικά ναι. Χρειάζεται όμως νέα μείωση του χρέους; Ήδη έχουν γίνει αρκετά».
ΕΧΩ ΠΡΟΕΙΔΟΠΗΟΙΣΗ η ΟΧΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ;
ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ, ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014.
Δημητρης Καμμενος
ΠΠ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ