16/05/2021

ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

wpid-20141020030846.jpgΓια κοιτάξτε κάτι πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο! Όπως μπαίνουν στοιχήματα πλέον για ΟΛΑ, μέχρι δηλαδή και για το αν «πέρδεται» η ΧΙ λαμπερή παρουσιάστρια της τιβι και πόσες φορές ημερησίως, αν είναι «κούφιες» (σαν τις κυβερνητικές εξαγγελίες καλή ώρα) η «βροντερές, όπως γίνονται τα αντίστοιχα «γκάλοπ» εκ των οποίων προκύπτουν τα ποσοστά του μήνα, σαν να λέμε ότι αυτό το μήνα η δραστηριότητα του κ…υ ήταν 12% αυξημένη η μειωμένη, έτσι γίνονται και γκάλοπ για τις κυβερνήσεις, αλλά προσέξτε, ΟΧΙ για το αν ανέβηκαν η κατέβηκαν τα ποσοστά τους στις προτιμήσεις του κοσμάκη, αλλά για το αν είναι ΜΙΣΗΤΕΣ και πόσο.

Σα να λέμε, μίσος με τη «βούλα», επίσημο, με ποσοστά, και «θέσεις κατάταξης».

Όπως είναι φυσικό, από ένα τέτοιο γκάλοπ δε μπορούσε να λείψει και η δική μας «κυβέρνηση».

Πριν πάμε στο άρθρο, πρέπει να πω ότι το γκάλοπ, η έρευνα, ΔΕΝ διευκρινίζει για ΠΟΙΑ Ελληνική κυβέρνηση μιλάμε.

Για την «επίσημη», την ξένη, η την ανεπίσημη την Ελληνική.

Να το άρθρο. Απολαυστε το.

«Την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που οι πολίτες τους μισούν περισσότερο τις κυβερνήσεις τους καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα Global States Of Mind, που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Gallup και τα αποτελέσματα της οποίας αναδημοσιεύει ο ιστότοπος 247wallst.com, μόνο ένα 14% των Ελλήνων εμφανίζεται να αποδέχεται την

κυβέρνηση Σαμαρά.

Έτσι, και σύμφωνα με τη λίστα που καταρτίσθηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι τρίτη σε όλο τον κόσμο στις κυβερνήσεις με χαμηλό βαθμό αποδοχής από τους πολίτες. Πρώτη στη λίστα είναι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και δεύτερη η Βουλγαρία.

«H Ελλάδα τον περασμένο χρόνο είχε το δεύτερο υψηλότερο, ως ποσοστό του ΑΕΠ, στον κόσμο χρέος και κυμάνθηκε σε ποσοστά άνω του 175%», σημειώνει ο ιστότοπος και προσθέτει πως «παρά το γεγονός ότι τόσο η Moody’s όσο και η Standard & Poor’s πρόσφατα αναβάθμισαν την Ελλάδα, γιατί όπως υποστήριξαν είδαν βελτίωση της δημοσιονομικής της κατάστασης και των οικονομικών προοπτικών της, οι κάτοικοί της πρέπει να τα βγάλουν πέρα με τα μέτρα λιτότητας που ήταν και οι όροι για τη διάσωση της χώρας. Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα έχουν αυξήσει την επιρροή περιθωριακών αριστερών και δεξιών πολιτικών ομάδων, δύο από τις οποίες τα πήγαν καλά στις πρόσφατες εκλογές. Αυτή τη χρονιά μόνο το 14% των Ελλήνων φαίνεται να αποδέχεται τους ηγέτες του και μόλις το 23% και το 29% αποδέχονται την ηγεσία της ΕΕ και της Γερμανίας αντίστοιχα, ενώ μόνο το 19% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα». Μεταξύ άλλων, η έρευνα της Gallup σημειώνει ότι το 91% των Ελλήνων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη, ενώ αναφέρει ότι το επίπεδο της ανεργίας το 2013 στη χώρα άγγιξε το 27,3%.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 8%
Βουλγαρία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 13%
Ελλάδα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 14%
Τσεχία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 15%
Μολδαβία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Πακιστάν -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Περού -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Ρουμανία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%
Κόστα Ρίκα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%
Τζαμάικα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%
Πορτογαλία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%
Ισπανία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%»

Καλά ε, ΣΚΙΖΕΙ η «κυβέρνηση», τρίτη θέση είναι αυτή, σα να λέμε …. αργυρό μετάλλιο, και όπως τα πάει, θα ανέβει στην πρώτη, θα χτυπήσει «χρυσό». Εδώ που τα λέμε, δε μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στα ποσοστά. Πιστεύω πως μας «έριξαν», και μας έφαγαν την «πρωτιά».

Δε μπορεί μετά από τόσο «αγώνα» που κάνει η «κυβέρνηση» να έχει «πέσει» στην τρίτη θέση. Μάλλον μαγείρεψαν τα νούμερα, και χάσαμε την πρωτιά.

Αυτά είναι αδέλφια, αρνητικά συναισθήματα, και ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν μισούν τη συγκεκριμένη «κυβέρνηση» που κοροϊδεύει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ το λαό.

Όπως τα πάει, όχι απλά θα πάρει την πρωτιά, αλλά θα σαρώσει κάθε …. αρνητική διάκριση.

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ