Καμμένος για Μακρή, Ζώη και Γιαννάκη: Μακάρι αύριο να είναι κοντά μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

καμενοσ
 
 
Πρόσκληση στη Ραχήλ Μακρή, αλλά και στους Χρήστο Ζώη και Μιχάλη Γιαννάκη να επιστρέψουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες απηύθυνε στην ουσία ο Πάνος Καμμένος, ενώ, απαντώντας στον Νότη Μαριά, ξεκαθάρισε πως για τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχει καμία περίπτωση διολίσθησης σε μνημονιακές θέσεις.
Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας στο Star Channel, ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στη διαγραφή της Ραχήλ Μακρή,

δήλωσε ότι «με πίκρανε πάρα πολύ το ότι δεν είναι κοντά μας». «Ήταν μια πολύ καλή βουλευτής, η οποία όμως συγκρούστηκε με τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στεναχωρήθηκα που έφυγε η Ραχήλ, δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα», είπε, προσθέτοντας: «Μακάρι να βγει αύριο, να καταλάβει ότι πρέπει να συνυπάρξει με τους άλλους συναδέλφους της και να γυρίσει πίσω. Και με τον Χρήστο Ζώη θεωρώ ότι δεν υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες. Τους άλλους που ήταν “μαξιλάρια” εκ γενετής τους είδαμε… Και με τον Μιχάλη Γιαννάκη δεν είχαμε καμία διαφορά πολιτική. Μακάρι και ο Μιχάλης Γιαννάκης αύριο να είναι κοντά μας. Γιατί όχι;».
Οσο για την αποστροφή του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, περί «διολίσθησης» των ΑΝΕΛ σε μνημονιακές θέσεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διολίσθηση και ότι αν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν τον νόμο για τις 100 δόσεις, το έκαναν γιατί είναι θετικοί σε κάθε μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης που ανακουφίζει έστω και έναν πολίτη. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε ότι ο κ. Μαριάς δεν παρέστη σε επιστημονική ημερίδα των ΑΝΕΛ διότι είχε προσκληθεί ο Νάιτζελ Φάρατζ και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο ίδιος θα συναντηθεί με τους Νάιτζελ Φάρατζ και Μπέπε Γκρίλο.
Ερωτηθείς για όσους έφυγαν ή διεγράφησαν από τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «ξεχνάτε και αυτούς που έρχονται» και πρόσθεσε ότι το Συνέδριο του κόμματος θα έχει ανοιχτές πόρτες στους αντιμνημονιακούς πολίτες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο πατριωτικό, δημοκρατικό κίνημα που θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στις εξελίξεις.
Επίσης, προτάσσοντας τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και στην αναγκαιότητα διαγραφής μέρους του, στην ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας και στην άσκηση πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και «όχι με e-mail από την Τρόικα», κατέστησε σαφές ότι ζητήματα όπως ενδεχόμενο «Σχέδιο Ανάν 2» για την Κύπρο, η δυτική Θράκη, η μη χάραξη ΑΟΖ, καθώς και θέματα που άπτονται της Ορθοδοξίας και των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές για τους ΑΝΕΛ με οποιαδήποτε αντιμνημονιακή δύναμη.
Στην παρατήρηση περί σοβαρών προγραμματικών διαφορών ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ έχει υιοθετήσει και θέσεις των ΑΝΕΛ και τόνισε «έχουν κάνει βήματα και αυτοί», ενώ πρόσθεσε ότι «όπου δεν συμφωνούμε, δεν είναι ανάγκη να τα λύσουμε όλα». Aπέκλεισε, πάντως, οποιαδήποτε συναλλαγή της ψήφου εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ με υπουργικές θέσεις.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ