Κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν της άδειες ασκήσεως επαγγέλματος οι πωλητές λαϊκών αγορών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιχτή Επιστολή
Προς άπαντες τους Υπουργούς, Βουλευτές της Ελληνικής Επικράτειας
Κύριοι,
Η αφορμή για την οποία σας απευθύνω αυτήν την επιστολή, είναι η ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Νομοσχεδίου για την εφαρμογή των εκατό δόσεων σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Και ενώ όλα δείχνουν ότι η ρύθμιση αυτή διευκολύνει πολύ τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, υπάρχει ένας κλάδος που πλήττεται και κινδυνεύει να αφανιστεί από τον «ευνοϊκό» αυτό νόμο.
Ο κλάδος των πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Στους πωλητές Λαϊκών Αγορών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους μεγάλους φόρους, τη μετανάστευση της νεολαίας μας (ανθρώπους δηλαδή που είναι πελάτες των Λαϊκών Αγορών), έρχεται τώρα να προστεθεί σαν πρόβλημα και η ανανέωση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.
Τι γίνεται λοιπόν στη θεώρηση;
Όποιος δεν προσκομίσει Ασφαλιστική και Φορολογική Ενημερότητα χάνει την άδειά του. Ο Δήμος δεν την ανανεώνει. Ήδη στην πόλη μας τη Χαλκίδα σφραγίστηκαν και ακυρώθηκαν πολλές άδειες αυτοαπασχολούμενων πολιτών.
Γιατί αυτή η αδικία; Σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν χάνει κανείς την άδειά του για χρέη.
Εάν δηλαδή μείνουμε άνεργοι το κράτος μπορεί να εισπράξει τα χρέη μας;
Εδώ χρειάζεται ένας τεράστιος αγώνας από τους εργαζομένους αλλά και μια τεράστια υπομονή από τους κρατικούς φορείς, για να μπορέσουμε σιγά σιγά να ξεχρεώσουμε αλλά και να ζήσουμε παράλληλα.
Η εκκλησία αδυνατεί να μας ταΐσει όλους και οι φυλακές ίσως να μη μας χωράνε.
Γνωρίζετε άλλωστε ότι οι περισσότεροι μικροπωλητές ήταν συνεπείς στις Ασφαλιστικές , Φορολογικές και Δημοτικές υποχρεώσεις τους προ κρίσεως.
Έγιναν όμως «μπαταχτσήδες» όπως πολλοί τους αποκαλούν στη διάρκεια των δύσκολων καιρών που ζούμε και από την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους.
Πώς θα μπουν στη ρύθμιση; Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που με το ζόρι βγάζουν το φαγητό τους να πληρώσουν δόση στην Εφορία, στον Ασφαλιστικό Φορέα συν την τρέχουσα μηνιαία εισφορά, στη Δημαρχία, στη ΔΕΗ κλπ;
Πολλοί δε απ’ αυτούς βρίσκονται λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση, δηλαδή είναι άνθρωποι κάποιας ηλικίας, που έχουν χάσει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, κινδυνεύουν να χάσουν και τη σύνταξή τους, αλλά και τον άρτον τον επιούσιον. Σκοτώνετε τους σκοτωμένους!
Δεν υπάρχει κάποια μέριμνα γι αυτούς; Πάνε στον Καιάδα;
Κύριοι,
Ακούστε την κραυγή αγωνίας μας μπρος στο φόβο της καταστροφής που έρχεται.
Είμαστε άνθρωποι ηλικιωμένοι, άρρωστοι, χρεωμένοι και με πολλά άλλα ειδικά προβλήματα.
Μένουμε άνεργοι και δε θα πάρουμε σύνταξη. Υπάρχει χειρότερος συνδυασμός από αυτόν;
Μην μας οδηγείτε σαν πρόβατα στη σφαγή!
Οι υποσχέσεις του Δημάρχου ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και όχι ανεργίας να τηρηθούν επιτέλους. Ας μη γίνει ο Δήμος Δήμιος, με τον ανήθικο αυτό Νόμο, που καθιστά ανέργους ανθρώπους που δούλεψαν 20 και 30 χρόνια μέσα στις Λαϊκές Αγορές.
Παρακαλούμε και απαιτούμε! Παγώστε τα χρέη μας, μη μας αφαιρείτε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αφήστε μας να παλέψουμε για την επιβίωση των οικογένειών μας, αλλά και τη μελλοντική εξόφληση των υποχρεώσεών μας.
Διαφορετικά θα οδηγήσετε χιλιάδες άτομα στην απόγνωση και την καταστροφή, που θα πληρώσουν άδικα το τίμημα της κρίσης. Μιας κρίσης για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν.
Την ολοκληρωτική ευθύνη φέρουν οι εκάστοτε κυβερνώντες των τελευταίων ετών. Αυτοί ας πληρώσουν το τίμημα των αποφάσεων και των πράξεών τους.
Ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για τα δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων πωλητών Λαϊκών Αγορών Ευβοίας:
Κώστας Αβραμίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ