Αποκαλύπτουμε τι προσπαθούν να ψελλίσουν Σαμαράς και Βενιζέλος και δεν τολμούν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141111094606

Γράφει ο Economikos
Αποκαλύπτουμε τι συζητούν τόσες μέρες στο Μαξίμου Σαμαράς και Βενιζέλος για την τρόικα, η οποία δεν λέει να έρθει.
Η τριμερής επιτροπή, λοιπόν, δεν έρχεται γιατί επιμένει να ανοίξουν όλα τα “καυτά” ζητήματα, τα οποία ομως έχουν πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και είναι πολύ δύσκολο να περάσουν από την ελληνική βουλή ! (Εδώ προσπαθούν να βρουν τους 180, ρισκάρουν να χάσουν κανέναν βουλευτή λόγω κάποιου νομοσχεδίου;)
Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν επίσης ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου δεν είναι αρκετός για να επιστρέψει η τρόικα, να κάνουν πως διαπραγματεύονται και να κατατεθούν τα νομοσχέδια την ίδια περίοδο που πρέπει να περάσει και ο προϋπολογισμός του 2015.

Αφήστε που οι αποφάσεις για την “επόμενη ημέρα” που εμμέσως προσπαθεί να φέρει ως σλόγκαν το Μαξίμου, θα πρέπει να περάσουν από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια τα οποία κλείνουν στα μέσα Δεκεμβρίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Έτσι, ο Βενιζέλος προσπαθεί να ψελλίσει ότι το πρόγραμμα (μνημόνιο) θα πάρει παραταση, όπως ακριβώς μας πιέζει η τρόικα. Κι αυτό για να μην μείνουν “ορφανά”, χωρίς μνημόνιο τα μέτρα που εκκρεμούν!
Γι’ αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει τώρα οτι αν δεν προλάβουμε δεν χάλασε ο κόσμος και ότι τη συμφωνία θα την έχουμε πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και πριν προκύψουν νέες ανάγκες για τη χώρα. Στην ουσία πρόκειται για “κυβιστηση” της κυβέρνησης, αφού βλέπει οτι αυτά που έλεγε δεν βγαίνουν!
Ας βάλουμε λοιπόν, κατω τις ημερομηνίες:
α) η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και
β) οι νέες ανάγκες της Ελλάδας ξεκινούν στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν και θα λήξουν ομολογα 2 δις ευρώ!
Αφήστε που τυπικά ο προϋπολογισμός του 2014 κλείνει και επίσημα στο τέλος Φεβρουαρίου..
Όμως, αν υπάρξει τρόπος να επεκταθεί το τρέχον μνημόνιο μέχρι τον Μάρτιο που πιέζει η τρόικα, θα “συμπέσει” χρονικά με κατι ακόμα: η προληπτική πιστωτική γραμμή του ESM, στην οποία θα προσφύγει η Ελλάδα, θα είναι αναγκαστικά (με βάση το καταστατικό του μηχανισμού) για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2016.
Τι γινεται τότε; Λήγει το πρόγραμμα του ΔΝΤ το οποίο δεν πρόκειται να φύγει μέχρι τότε από την Ελλάδα..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ