Άλλο ενα μάθημα εθνικης αξιοπρέπειας απο την ελεύθερη Αργεντινη που κανει τους σαμαροβενιζελους να τρέμουν.

wpid 20141122125313

Ολα τα δημόσια μέσα μεταφοράς της Αργεντινής θα πρέπει πλέον να έχουν σε εμφανές σημείο μια επιγραφή που θα αναφέρει: «Τα νησιά Μαλβίνες είναι αργεντίνικα», βάσει του νόμου που υιοθετήθηκε αυτή την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε ομόφωνα, το μήνυμα αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί στα λεωφορεία, τα τραίνα, τα μετρό και τα αεροπλάνα και να είναι ορατό σε όλες τις εισόδους και εξόδους της Αργεντινής.
Με αυτό τον τρόπο το Μπουένος Άιρες θέλει να υπενθυμίσει ότι διεκδικεί την κυριαρχία του αρχιπελάγους αυτού που βρίσκεται στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και είναι υπό βρετανικό έλεγχο από το 1833.
«Είμαστε σίγουροι ότι με αυτό τον τρόπο επικοινωνίας συμβάλλουμε στην εδραίωση μεταξύ των συμπολιτών μας του αισθήματος ότι τα νησιά Μαλβίνες μάς ανήκουν και εμπεδώνουμε στους ξένους τουρίστες το ζήτημα της κυριαρχίας τους», δήλωσε η γερουσιαστής Τερεσίτα Λούνα που ήταν αυτή που εμπνεύστηκε τον νόμο.
Πριν μία εβδομάδα η Βρετανία κατηγόρησε την Αργεντινή ότι προχώρησε «σε μια νέα πρόκληση» κάνοντας στρατιωτικά γυμνάσια στο αρχιπέλαγος.
Τα νησιά Μαλβίνες, τα οποία οι Βρετανοί αποκαλούν Φώκλαντ, βρίσκονται 400 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αργεντινής και 12.700 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.
Το Μπουένος Άιρες εξακολουθεί να τα διεκδικεί, περισσότερα από 30 χρόνια μετά τον πόλεμο με τη Βρετανία το 1982, ο οποίος διήρκησε 74 ημέρες και προκάλεσε τον θάνατο περίπου 900 ανθρώπων. Η ήττα αυτή της Αργεντινής επέσπευσε την πτώση της χούντας στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ