Αποκαλύψεις για μίζες υπουργών στο Μονακό! Θα επέμβει η εισαγγελία οπως έγινε με τον κουμπαρά;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141124121346
Ν. Νικολόπουλος: «Η κ. Γκουτζαμάνη θα διατάξει προκαταρκτική δικαστική έρευνα,
μετά την σημερινή αποκάλυψη της Kontra news, όπως έκανε με το πρωτοσέλιδο του «κουμπαρά»;
Με αφορμή το σημερινό θέμα της kontra news, αλλά και τον πολιτικό «σεισμό» των πολλών ρίχτερ που κλονίζει την Πορτογαλία και δη το εσωτερικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας, έπειτα από τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος επανέφερε για πολλοστή φορά στο κοινοβούλιο το θέμα της λίστας Λαγκάρντ και με αναφορά του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Γκουτζαμάνη, της ζητά να δώσει εντολή διεξαγωγής προκαταρκτικής έρευνας, για τους «μαύρους λογαριασμούς» που βρέθηκαν σε Υπουργούς της ΝΔ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα .
«Η λίστα Λαγκάρντ έχει χαθεί από την επικαιρότητα, πλέον…
Έπαιξε το ρόλο της για λίγο, ενόχλησε τους κυβερνητικούς φίλους μας, επειδή ξεκάρφωσε αταξίες “των δικών τους παιδιών”, μπήκε όμως σε κάποια συρτάρια, με τη δέουσα επιμέλεια και τάξη, όπως αρμόζει σε κάθε σκάνδαλο που βασανίζει αυτή τη χώρα εδώ και δεκαετίες και ενοχλεί κυβερνήσεις… και θεσμικούς νταβατζήδες, βαστάζου το μνημονιακού συστήματος.
Δυστυχώς σε πρόσφατη ερώτηση μου προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, ζητούσα να δοθούν διευκρινίσεις για τεχνικές λεπτομέρειες του όλου θέματος, η απάντηση όμως ήταν: “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…”, είπε ο Αχαιός Βουλευτής και συνέχισε.
Συγκεκριμένα, τα αριθμητικά στοιχεία, δηλαδή: περί του “πόσοι” & “ποιοι” ελέγχονται, πόσες υποθέσεις ολοκληρώθηκαν και έπειτα: το αν υπάρχουν κωλύματα νομιμότητας, αλλά και περαιτέρω περί του αν θα βγει στη φόρα το όνομα αποθανόντα Υπουργού Οικονομικών και τέως “golden boy” της Τρ. της Ελλάδος με πολλές συναρπαστικές λεπτομέρειες, όμως επαναλαμβάνω , όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, …“άκρα του τάφου σιωπή” από τον κο Υπουργό. Τηλεγράφημα η απάντηση, λέει απλά ότι “ελέγχουμε”.
Γιατί, άραγε, ο κος Υπουργός απέφυγε να απαντήσει έστω και στις απλές ερωτήσεις για το πόσες υποθέσεις «τρέχουν», τουλάχιστον; Ή μήπως δεν «τρέχει» καμία?
Φοβάται κανέναν ο κ. Υπουργός, μην τον μαλώσει που θα αποκαλύψει την πρόοδο των ελέγχων;
Δεν αποδεικνύει περίτρανα αυτή η στάση απροθυμία να θιγούν παγιωμένες κλίκες συμφερόντων, που έχουν καταστρέψει αυτή τη χώρα και τους έλληνες, κάνοντας εξαγωγή τα προϊόντα τους από “μίζες”, “φακελάκια” & διαπλοκή στο εξωτερικό? Γιατί κ. Πρωθυπουργέ;
Έχετε αγωνία μην “αποσταθεροποιηθεί” το πολιτικό σύστημα με τις αποκαλύψεις;
Αν ναι, άραγε, με τους πρωταγωνιστές αυτούς όρθιους και ακμαίους -έτοιμους “να πάνε και για άλλα”- θα ξεκινήσει η πορεία της αναδιοργάνωσης αυτής της χώρας?
Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έχουμε άλλη άποψη, που δυστυχώς ενισχύεται από το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της kontra news, ότι το έγκλημα των όσων συμμετέχουν στη λίστα Λαγκάρντ δεν είναι απλά μια φοροδιαφυγή. Αγγίζει το αμαρτωλό “πόθεν έσχες” μεγάλων πολιτικών οικογενειών, των λεγόμενων “τζακιών”, που αναδείχθηκαν σε γάγγραινα του πολιτικού μας συστήματος της μεταπολίτευσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ