Αντί να διώξουν τους "φοιτητές" …παραίτησαν τον Αντιπρύτανη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

apth
 
 
Την παραίτηση του υπέβαλε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Γιάννης Τζιφόπουλος, έπειτα από τις δήλωση που έκανε σε συνέντευξή του σε σταθμό της Κατερίνης και η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους πανεπιστημιακούς κύκλους.
Η παραίτηση του κ. Τζιφόπουλου, η οποία έγινε δεκτή από τον πρύτανη του Ιδρύματος, κ. Περικλή Μήτκα, ήρθε έπειτα την

ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο από τον σύλλογο φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής. Σε αυτό, ο πρώην -πλέον- αντιπρύτανης ακούγεται να λέει πως η εξουσία και όσοι την ασκούν πρέπει να… «φασιστοποιηθούν» προκειμένου να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας.
«Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας, δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας», αναφέρει και προσθέτει: «Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».
Πάντως, σε δηλώσεις του ο κ. Τζιφόπουλος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και πως το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως σημείωσε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ