ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ

Incendie à la centrale Tihange 3: le réacteur nucléaire est à l'arrêtΠορφύρης Δ Σταφυλά Π

Στο Tihange στο Βέλγιο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα ηλεκτρικά καλώδια δίπλα από τον πυρηνικό σταθμό.Προηγήθηκε εκκωφαντική έκρηξη.Ανεξακρίβωτα παραμένουν τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς στο πυρηνικό κέντρο του Tihange (Huy).Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 10h30 το πρωί της Κυριακής.Η εταιρεία GDF Suez μεταφέρει στο διαδικτυακό της site ότι o πυρηνικός αντιδραστήρας Tihange 3 σταμάτησε και προς το παρόν έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.Incendie à la centrale Tihange 3: le réacteur nucléaire est à l'arrêt

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο. Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες που προέρχονται από τις περιοχές Tihange και Ampsin μια έκρηξη ακούστηκε πριν να εμφανιστούν οι φλόγες κοντά στα κτίρια. Το Tihange 3 διαθέτει μια ικανότητα μεγαλύτερη από 1.000 megawatt (MW).

 Μαρτυρίες που μεταφέρονται μέσω Facebook αναφέρουν «μια γερή έκρηξη στον σταθμό του Tihange ακριβώς δίπλα από τις όχθες του ποταμού Meuse. Υπάρχει μαύρος καπνός και μια πυρκαγιά » σχολίασε ο Michaël D. καθώς δημοσιεύει μια φωτογραφία με φλόγες.

Ένας άλλος μάρτυρας ο Paulo T. καταθέτει :»ήμουν με την εγγονή μου,περνούσαμε μπροστά από τον πυρηνικό σταθμό με το αυτοκίνητο…. Οι πυροσβέστες έφθασαν.Είδαμε φλόγες που έβγαιναν από τα καλώδια ακριβώς δίπλα από τον σταθμό. Αυτό ήταν λίγο τρομακτικό!». (RTL.be ,sudinfo.be, Belga 30/11/14)

dimpenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ