Κουβέλης: Να πεί ένα όχι στην τρόικα η κυβέρνηση

δημαρ
 
Την υιοθέτηση σκληρής γραμμής απέναντι στην Τρόικα ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι «η γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, πρέπει να είναι μια γραμμή αποφασιστική και σκληρή, γιατί δεν αντέχει πια

η κοινωνία άλλα μέτρα».
Και συνέχισε: «Πρέπει να πει “όχι” η κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνα τα ζητήματα, που θα πείσουν τους τροϊκανούς ότι αυτά που ζητάνε δεν έχουν καμιά, μα καμιά σχέση με αυτά που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Οφείλει να το κάνει αυτό με ένταση».
Ταυτόχρονα, εκτίμησε πως «την επηρεάζουν σημαντικά την προεδρική εκλογή όλα αυτά, διότι προϋποθέτει συναινέσεις. Το κλίμα που θα διαμορφωθεί δεν θα επιτρέψει να προκύψει αυτή η συναίνεση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλάω για τους ήδη υπαρκτούς πολιτικούς σχηματισμούς».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, τόνισε «πως πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν σ’ αυτό το μείζον ζήτημα, αναζητώντας τον ελάχιστο κοινό τόπο».
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν πρόκειται η ΔΗΜΑΡ να γίνει παράρτημα κανενός».
Και συμπλήρωσε: «Οι λόγοι που επέβαλαν την ίδρυσή της όχι μόνο δεν εξέλιπαν, αλλά παραμένουν απολύτως επίκαιροι και σήμερα. Δεν παραχωρούμε ούτε την πολιτική ούτε την οργανωτική μας αυτοτέλεια. Εμείς θέλουμε την πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Επιδιώκουμε προφανώς να υπάρξει μια συνεννόηση και με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας και της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στη βάση ενός προγράμματος που πράγματι θα είναι αντίστοιχο εκείνων που σας είπα και της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Αλλά αυτό είναι ζητούμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ