ΠΕΡΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 7

wpid 20141204020032

Εδώ είμαστε πάλι, με μια «Παρένθεση» στις συνέχειες των δημοσιευμάτων που έχουν να κάνουν με την «πάταξη της διαφθοράς (κατά τα άλλα) στην υγεία». Σήμερα δεν θα δημοσιεύσω απόσπασμα από καταγγελία, που έχω πάρα πολλές στη διάθεση μου με σφραγίδες, υπογραφές, κλπ.
Σήμερα θα κάνουμε μια παρένθεση που έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με την…. «πάταξη», και την υγεία, μια παρένθεση που φωτογραφίζει το ΧΑΛΙ στο οποίο έφεραν ΟΛΟΙ οι ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ την υγεία, που μόνο κάτι τέτοιο πλέον δε διαθέτουμε στη χώρα μας.
Πάμε να δούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, από εκείνες που τα «ΜΜΕ» τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, και κάτι παραπάνω!
«Γιατροί: Μη ασφαλής η περίθαλψη των πολιτών στα νοσοκομεία»
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;
Πάμε παρακάτω…..
«Αθήνα
Για μη ασφαλή περίθαλψη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο οι γιατροί εξαιτίας των περικοπών των δαπανών Υγείας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η σωματική και πνευματική εξουθένωση του υπάρχοντος δυναμικού, συνδυαστικά με τις οργανωτικές αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία, καθιστούν ανασφαλή και αναξιοπρεπή τη φροντίδα υγείας των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΠΙΣ, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποίησε ότι η έλλειψη 5.000 γιατρών και 10.000 νοσηλευτών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση το υπάρχον προσωπικό με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Από εργασιακή εξουθένωση υποφέρει ένας στους τέσσερις Έλληνες γιατρούς
«Όταν ο γιατρός ή ο νοσηλευτής είναι κουρασμένοι, σωματικά και ψυχολογικά, λόγω φόρτου εργασίας ή επειδή οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι σωστές, είναι πολύ λογικό να οδηγούνται σε ιατρικά λάθη, αντιδεοντολογικές πρακτικές και να μην τυγχάνει ο ασθενής της σωστής προσοχής, τόσο ως προς τη διάγνωση, όσο και ως προς την θεραπεία», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας τονίζοντας ότι στο φαινόμενο αυτό αποδίδεται και η αύξηση των περιστατικών ιατρικών λαθών τα τελευταία χρόνια.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προωθούμενες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έκανε λόγο για εμπαιγμό γιατρών και νοσηλευτών αφού «μας υπόσχονται στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά στον προϋπολογισμό του 2015 δεν έχει εγγραφεί το σχετικό κονδύλι. Για να μην αναφερθούμε στην περικοπή των δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων, που το 2014 θα κλείσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από υλικά. Χειρουργεία αναβάλλονται και οι γιατροί είναι υπόλογοι στους ασθενείς, όχι το υπουργείο Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 300.000 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος με τη σειρά του προειδοποίησε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 βάζει την Υγεία στην κλίνη του Προκρούστη. «Όλες οι δαπάνες υγείας για το 2015 είναι μειωμένες σε σχέση με το 2014. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, η πραγματική φαρμακευτική δαπάνη έχει πέσει στα 1,6 δισ. ευρώ. Βάζουν στο στόχαστρο γιατρούς και φάρμακα, ενώ θα έπρεπε με επιστημονικά κριτήρια να προωθούν την αναδόμηση του συστήματος», ανέφερε. …… «Όλες οι δαπάνες περικόπτονται διαρκώς, το δείχνουν και τα νούμερα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω απογύμνωσης τους από προσωπικό. Έχουν πει ότι οι μονάδες του ΠΕΔΥ θα αρχίσουν να λειτουργούν με το νέο χρόνο. Με τι προσωπικό; Προσλήψεις δεν έχουν γίνει. Ο χρόνος αλλάζει σε λιγότερο από έναν μήνα και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα σχέδιο», επεσήμανε ο κ. Βλασταράκος.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδόμησης του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσφατη απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Λαζόπουλου, να κλείσει όλες τις κλινικές του ΕΣΥ που λειτουργούν στο νοσοκομείο και το ιατρικό προσωπικό να απορροφηθεί από τις υπάρχουσες πανεπιστημιακές. ……
«Πίσω από την απόφαση αυτή υπάρχουν σκοπιμότητες και το υπουργείο δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο ζήτημα, ενώ θα έπρεπε. Η κοινωνία του Έβρου είναι ανάστατη. Οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην περίθαλψη», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.
Ενώ ο κ. Βλασταράκος σχολιάζοντας το θέμα εξήγησε ότι, «οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν παράλληλη δράση και στον ιδιωτικό τομέα της περίθαλψης. Οι γιατροί του ΕΣΥ αντιθέτως υποχρεούνται να έχουν αποκλειστική σχέση εργασίας με το κράτος. Η κατάσταση αυτή πλήττει απευθείας το δικαίωμα των ασθενών σε ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας». ………
ΠΗΓΗ ΙΝ.GR
Τι έχουμε εδώ αδέλφια; Τα λέγαμε καιρό για τις περικοπές που γίνονται, και τα αποτελέσματα που θα έχουν, στους «τυφώνες» που θα πέσουν στα κεφάλια μας, αλλά οι περισσότεροι συνελληνες, περίμεναν από τον καναπέ τους να γίνουν «θαύματα» τη στιγμή που τα λαμόγια εξακολουθούν και δρουν Ανενόχλητα κάνοντας βρώμικες συμφωνίες σε βάρος των ασφαλισμένων, και εισπράττοντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ «ΔΩΡΑΚΙΑ» από κλινικές, και φαρμακευτικές εταιρίες….
ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ, και ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ «ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ» ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, Η ΜΑΛΛΟΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ τους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
Οι γιατροί ΦΩΝΑΖΟΥΝ, χτυπούν καμπανάκια ΟΧΙ τώρα, εδώ και πάρα, μα πάρα πολύ καιρό.
Και ουσιαστικά, ΤΙ λένε οι άνθρωποι, και εσύ συνέλληνα αδιαφορείς;
ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
Συνειδητοποιείτε ΤΙ γίνεται;
ΟΥΑΙ και αλλοίμονο………
Το άρθρο λέει και άλλα, μόνο που η ουσία είναι μια..
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
Αυτή είναι η άποψη μου, όπως και πάρα πολλών συνελλήνων που τρέμει το φιλοκάρδι τους ΜΗ τυχόν και αρρωστήσουν εκείνοι η κάποιος δικός τους. Το ξαναέγραψα, το παιχνίδι τους πέτυχε.
Τα πράγματα είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ απλά.
Έχεις λεφτά για να πας στους ιδιώτες; ΖΕΙΣ. Δεν έχεις, καλά σαράντα…..
Περαστικά μας αδέλφια, και μεγαλύτερο κακό να μη μας βρει, αν και με αυτούς που έχουμε μπλέξει, το μόνο σίγουρο είναι, πως θα μας βρουν πολλά περισσότερα.
Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ