Λάθος με τις 100 δόσεις στέλνει χιλιάδες πολίτες στις εφορίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141205095603

Απέναντι σε ένα απίστευτο αλαλούμ βρέθηκαν χιλιάδες φορολογούμενοι τις τελευταίες ημέρες όταν συνειδητοποίησαν πως έκαναν ό,τι έπρεπε να γίνει προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά τελικά στην ρύθμιση δεν μπήκαν. Και στο τέλος διαπίστωσαν ότι θα πρέπει να πάνε στην εφορία για να διευθετήσουν το όλο θέμα χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Το πρόβλημα άρχισε να γίνεται αντιληπτό τις τελευταίες ημέρες. Ας δούμε βήμα βήμα τι έγινε. Πολλοί φορολογούμενοι στα μέσα Νοεμβρίου, όταν και άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet, υπέβαλαν αίτηση για την ένταξή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν αφήσει απλήρωτες τις δυο δόσεις του φόρου εισοδήματος που είχαν λήξει, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Όταν έκαναν την αίτηση για τις 100 δόσεις, το σύστημα τους πληροφόρησε ότι για να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να μην έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή μετά την 1η Οκτωβρίου 2014.
Έτσι, πολλοί προχώρησαν στην πληρωμή της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος η οποία έληγε στο τέλος Νοεμβρίου ή την πλήρωσαν τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου που είχε ήδη λήξει. Με έκπληξη όμως διαπίστωσαν ότι αντί το σύστημα να διαγράψει από τις οφειλές τους την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, είχε διαγράψει την πρώτη δόση, αυτή δηλαδή που υποτίθεται ότι είχε ρυθμιστεί με τις 100 δόσεις. Το αποτέλεσμα ήταν το σύστημα να τους βγάλει εκτός ρύθμισης. Οι οδηγίες που πήραν από την γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι πράγματι είχε γίνει λάθος και ότι θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα αποδεικτικά πληρωμής της δόσης του φόρου από την τράπεζα όπου και θα διευθετηθεί όλο το πρόβλημα και δεν θα χάσουν τελικά τη ρύθμιση.
Παράδειγμα
Ένας φορολογούμενος κλήθηκε με το φετινό εκκαθαριστικό να πληρώσει 1.500 ευρώ σε τρεις δόσεις των 500 ευρώ. Η πρώτη τον Ιούλιο, η δεύτερη τον Σεπτέμβριο και η τρίτη τον Νοέμβριο. Δεν πλήρωσε καμία δόση. Στα μέσα Νοεμβρίου έκανε αίτηση για ρύθμισε με τις 100 δόσεις των δυο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος, όπως είχε το δικαίωμα. Το σύστημα τον πληροφόρησε ότι για να ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές από την 1η Οκτωβρίου και μετά. Έτσι προχώρησε την πληρωμή της τρίτης δόσης του εκκαθαριστικού καταβάλλοντας 500 ευρώ. Τα 500 ευρώ, όμως, εξόφλησαν την πρώτη δόση του εκκαθαριστικού αφήνωντας απλήρωτη την Τρίτη και απορρίπτοντας έτσι την αίτηση για τις 100 δόσεις αφού υπήρχαν απλήρωτοι φόροι μετά την 1η Οκτωβρίου.
Πηγή: www.capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ