ΕΛ.ΑΣ. … μπορείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141205060835Γράφει η Θάλεια Χούντα
Κάπου δημοσιεύθηκε, ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε, να αναβληθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Νταβούτογλου στην χώρα μας. Αν αυτό έχει συμβεί στην πραγματικότητα, τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την αστυνομία.
Πρώτα απ’ όλα, είναι πρωτοφανές γεγονός, να παρεμβαίνει η ηγεσία της αστυνομίας στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Από πού προβλέπεται και πότε εφαρμόστηκε, ότι πρέπει ο Πρωθυπουργός να ζητάει την σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, πριν πράξει κάτι που άπτεται εθνικών θεμάτων, όπως η επίσκεψη του όποιου ξένου αρχηγού κράτους;
τί θα έπρεπε, να ερωτηθεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αν συμφωνεί;
Με απλά λόγια, αυτή η δήλωση εκ μέρους του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σημαίνει, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί μία σύνθετη κατάσταση, αν και διαθέτει τις εκπαιδευμένες δυνάμεις και τον ανάλογο εξοπλισμό. Ο δε αρμόδιος υπουργός, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του περί ¨δογμάτων μηδενικότητας¨ ή οτιδήποτε άλλο, το μόνο που κάνει, είναι να εκθέτει την αστυνομία, της οποίας προΐσταται πολιτικώς. Αν μπορείτε, να κάνετε την δουλειά σας. Αν δεν μπορείτε, ο δρόμος της εξόδου είναι πάντα ανοικτός – και για πολλούς σύντομος, ένεκα τακτικών και εκτάκτων κρίσεων.
Καλό αστυνομικό τριήμερο και να θυμάστε: δεν είμαστε όλοι εμείς εν δυνάμει ύποπτοι ή ένοχοι και εσείς οι ¨κριτές¨ μας. Και οι κρίνοντες κρίνονται!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ