Περισσότερες από 200 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη σε διαδήλωση κατά των αστυνομικών

συλλψεισΤουλάχιστον 200 άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας που προκάλεσε η πρόσφατη αθώωση από τη Δικαιοσύνη αστυνομικών που ενεπλάκησαν στον θάνατο μαύρων.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διευκρίνισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πλειονότητα των συλλήψεων πραγματοποιήθηκε με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης.

Προχθές η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 83 προσώπων.

Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη όπως επίσης – σε μικρότερου μεγέθους κινητοποιήσεις – στο Σικάγο, τη Βοστόνη, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη ή ακόμα και στην Ουάσιγκτον. Όλοι τους κατήγγειλαν τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών εναντίον των Αφροαμερικανών και την ατιμωρησία που απολαμβάνουν κάποιοι εξ αυτών.

Οι διαδηλώσεις αυτές συνέπεσαν με την αποκάλυψη σήμερα μιας νέας παρόμοιας υπόθεσης στην Αριζόνα: ένας λευκός αστυνομικός στο Φοίνιξ σκότωσε ένα μαύρο άνδρα ηλικίας 34 ετών καθώς νόμισε, αδίκως, ότι επρόκειτο να βγάλει ένα όπλο κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ