Ο Τσούκαλης της ««εθνικής συνεννόησης» και ο Αχμέτ της συνεκμετάλλευσης…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μαγια
Ακόμη και οι εναπομείναντες αφελείς έχουν αντιληφθεί ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Α. Σαμαρά και τον Ε. Βενιζέλο, είναι η πάση θυσία και με όλα τα μέσα παράταση της παραμονής τους στην εξουσία πέραν του απαιτούμενου, για την ολοκλήρωση της «αποστολής» τους, χρόνου.
Ετσι, ανακάλυψαν την «εθνική συνεννόηση», με πρόσχημα-δόλωμα την (εσπευσμένη)Προεδρική εκλογή. Ετσι, προέκυψε όλως …τυχαίως η πρόταση των «οκτώ», πρόταση Μνημονιακής συμφωνίας και συνεννόησης, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πλαστής-εκβιαστικής συναίνεσης και να συνεχιστεί η πολιτική της εξαθλίωσης και υποτέλειας.
Πρωτεργάτης της κίνησης των «οκτώ» (που θέτουν πάνω από τις τύχες του λαού την επιμήκυνση της βουλευτικής τους θητείας) φέρεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης. Ενα πρόσωπο έκπληξη. Όχι, βέβαια, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Στην Αχαία, την εκλογική του περιφέρεια, και ειδικά στην Πάτρα, τις τελευταίες ώρες κάνουν λόγο για τον ρόλο που διαδραμάτισε παροπλισμένο ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, στενός φίλος του Ν. Τσούκαλη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Α. Σαμαρά.
Αλλωστε, ο Ν. Τσούκαλης, ουδέποτε έκρυψε την εναντίωσή του στην προσέγγιση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτοβουλία του εκδηλώθηκε την ημέρα που οι αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων συνέκλιναν στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας.
Ω της υποκρισίας! Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται -στην πραγματικότητα συγκαλύπτει- τη συνέπεια της μεθόδευσης για παράταση του βίου της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που ισοδυναμεί με την παράταση του Μνημονίου τουλάχιστον για έξι μήνες, όπως προανήγγειλαν οι Βρυξέλλες.
Μην τρέφετε ψευδαισθήσεις. Η κυβέρνηση των εντελοδόχων έχει συνομολογήσει και το τελευταίο «συμβόλαιο» με τους Τροικανούς.
Η εμπλοκή προέκυψε επειδή θεωρεί ότι δύσκολα θα επικυρωθεί από τη Βουλή και προσπαθεί να μεταθέσει την ψήφισή του για μετά την εκλογή ΠτΔ, μεθοδεύοντας την επίσπευσή της για τις 12 Ιανουαρίου
Το Σχέδιο B των επιτελών του Μαξίμου έχει ως εναλλακτική και την άμεση προκήρυξη των εκλογών, χωρίς να προηγηθεί η Προεδρική εκλογή, ώστε να περιορίσει το εύρος της συντριβής και να δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι κοινός τόπος ότι η κυβέρνηση παραπαίει. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι ακίνδυνη. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγα μόλις λεπτά αφότου ο Αντώνης Σαμαράς τον αποκάλεσε «φίλο», κατά την ομιλία του στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης απαίτησε «κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ