12/04/2021

Η εξαθλίωση στη Βρετανία και η… «ερμηνεία» της

wpid 20141209073031

Γράφει ο Προκόπης Κωφός
Η εξαθλίωση στη Βρετανία…
Στη Βρετανία πέφτουν οι μισθοί, περικόπτονται επιδόματα πρόνοιας και θεριεύει η πείνα. Σύμφωνα με το Τράσελ Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011-2012 σε 913.138 το 2013-2014! Έκθεση ομάδας βουλευτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διαπιστώνοντας ιλιγγιώδη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τις λεγόμενες «Τράπεζες Τροφίμων». Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι σε άρθρο του στην εφημερίδα «Mail on Sunday» ζητάει από τη Βρετανική κυβέρνηση να κάνει «περισσότερα» στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής.
…και η …«ερμηνεία» της…
Η βαρόνη Τζένκιν του Κένινγκτον, που πρωταγωνιστεί σε εκστρατεία υπέρ του Συντηρητικού Κόμματος, προκάλεσε σάλο στη Βρετανία με τον ισχυρισμό ότι οι φτωχοί στη χώρα «πεινούν επειδή… δεν ξέρουν να μαγειρέψουν απλά, θρεπτικά φαγητά με φθηνά υλικά»!
Η καημένη η βαρόνη, έδωσε μια πολύ πιο χοντροκομμένη «ερμηνεία» από την «ερμηνεία» με την οποία μας «ταΐζουν» εδώ στη χώρα μας, πως «τρώγαμε» παραπάνω από τις δυνάμεις μας και τώρα δεν έχει φαΐ να φάμε! Στα σκουπίδια πάντως όλο και κάτι μπορεί να βρει κανείς! Η απόλυτη ξεφτίλα του καπιταλισμού του 21ου αιώνα! Η απόλυτη ξεφτίλα της «επιχειρηματικότητας», «υγιούς» και μη! Ως πότε θα «εμπιστευόμαστε» στην «επιχειρηματικότητά» τους και στις «δυνάμεις της αγοράς» ακόμα και το φαΐ των παιδιών μας και το δικό μας;
Προκόπης Κωφός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ