10/04/2021

Ανησυχεί για την στάση της Γερμανίας ο Λαβρόφ

????????????«Ανήσυχη» για τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας εμφανίστηκε σήμερα η Ρωσία, με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας να προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα υποφέρει αν το Βερολίνο σταματήσει να παίζει εποικοδομητικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης.

Το Βερολίνο υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστεί με τη Δύση κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία – αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η Μέρκελ κλιμακώνει τις επικρίσεις της απέναντι στη Μόσχα. Το Σαββατοκύριακο η Μέρκελ κατηγόρησε τη Ρωσία για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών που επιδιώκουν στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διεμήνυσε ότι η Μόσχα δεν δέχεται διαλέξεις και ότι η υπομονή της χώρας του έχει αρχίσει να εξαντλείται πλέον.

«Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την ανησυχία μας για αυτό που κάνουν οι Γερμανοί συνάδελφοί μας» δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ