Ο Κυνικός ανασκαφέας του Τύμβου της Τρόικας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ-2014 (55)του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ουφ! Κουράστηκα να σκάβω! Αλλά είμαι σίγουρος, ότι αξίζει ο κόπος!

Η αλάνθαστη κυνική μύτη μου, έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει κοκαλάκια και στο μεγαλύτερο βάθος! Ποια γεωσκόπιση και ποιες τομές! Χαμένος χρόνος! Από πέντε χιλιόμετρα μακριά, γαργαλάει τη μύτη μου η οσμή των κοκαλακίων. Ειδικά αυτών, των επιφανών σκελετών, που μυρίζουν ιδιαίτερα! Η μύτη με οδηγεί σαν πυξίδα στον τάφο με απόκλιση ελάχιστων μέτρων! Στοιχηματίζω ότι πρόκειται για τροϊκανοπολίτες «αξιωματούχους», ή για «στρατηγούς» της αυτοκράτειρας Μέρκελ, από την περίοδο της Τροϊκανοκρατίας!

Για αυτό μου λέω, πως αποκλείεται να κάνω λάθος! Έχω χτυπήσει «κόκαλο»! Άλλωστε, το λένε ξεκάθαρα και οι αρχαίες πηγές, π.χ, ο Πρετεντέριους στα «Γραικυλικά» του και ο Πρωτοσάλτιους στη «Δωσιλογιάδα» του, πως κάπου εδώ ενταφιάστηκαν, όπως, όπως, τα όργανα της Τρόικας! Και σίγουρα οι τάφοι τους θα είναι ασύλητοι και γεμάτοι κτερίσματα!! Επειδή, συν όλα τα άλλα, καθώς αναφέρει και ο αρχαίος αφροδισιοδίφης Ασκητής στα «Νυμφομανικά» του, την ταφή τους σφράγισαν με την φρικτή κατάρα της αστυσίας και της αγαμίας, προς όποιον τυμβωρύχο θα τολμούσε να τους ανασκάψει και έτσι δεν τους πείραξαν, καθώς ως γνωστόν, κανείς, ούτε καν ένας τυμβωρύχος, δεν θα ρίσκαρε ποτέ το πουλί του!!

Ναι!! Μου το αποδεικνύει όσο σκάβω πιο βαθιά, αυτή η οσμή της μούχλας που αναδύεται από τον τροϊκανικό τάφο, πως είμαι σε καλό δρόμο!

Σκάβε, Κυνικέ! Κάνε κουράγιο! Λίγο ακόμα!

Λες μωρέ, να βρω τον τάφο των «συγκυβερνώντων», με τίποτα σπάνια νομίσματα ευρώ μέσα, ή με κάνα μνημονιακό πάπυρο, ή έστω με κάποια επιγραφή της Μέρκελ;;;

Ορέ μανούλα μου! 

Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα! Αύριο κιόλας θα το έχουν πρωτοσέλιδο όλα τα αρχαιολογικά περιοδικά! Φαντάζομαι τον τίτλο: «Ο Κυνικός ανακάλυψε τον τάφο των δύο τραγικών συγκυβερνητών, του Αντωνίου του Γκαβού και του Ευάγγελου του Φαρδιού, που εξαφανίστηκαν το 2015 μ.Χ, από το προσκήνιο της ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια διαλυμένη Ελλάδα!».

Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι και ο τάφος του Καρόλου του Μικρού, αλλά οι ιστορικοί εκείνης της εποχής έχουν γράψει με σαφήνεια, πως αυτός θάφτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Γερμανία! Το ίδιο συνέβη και με τον Γιωργάκη τον Τραμπάκουλα, που αποτεφρώθηκε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ σε κλίβανο ανανεώσιμης ενέργειας. Τον Κωνσταντίνο τον Κουρασμένο, τον κατάπιε ένας ροφός καθώς έκανε ψαροντούφεκο, οπότε, αν βρεθεί ποτέ, θα είναι μέσα σε καμιά κακαβιά! Κάποιους άλλους τους πήρε το ποτάμι και χάθηκαν για πάντα οι σκελετοί τους, ενώ ο τάφος του Φώτη του Κουβαλητή, ανακαλύφθηκε πέρυσι, αλλά ήταν συλημένος από αριστερούς τυμβωρύχους, που πήραν μαζί τους φεύγοντας και όσες ψήφους βρήκαν, από ένα μικρό ψηφιδωτό, που υπήρχε στο νεκρικό θάλαμο, δίπλα στο κρανίο.

Άρα, αυτοί εδώ, δε μπορεί να είναι άλλοι, εκτός από την ιστορική διανδρία, που σημάδεψε το πρόσωπο μιας ολόκληρης εποχής!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ

http://peritexnisologos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_9.html#more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ