Απόρρητο έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας εκθέτει το »βασίλειο» για το σκλαβοπάζαρο ανήλικων κοριτσιών της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 10487521 724453610966437 1582776167474320855 n

 Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας νομιμοποιεί το εμπόριο ανηλίκων ορφανών που έχουν χάσει τους γονείς τους στον πόλεμο της Συρίας.

 Στην πραγματικότητα όμως η Υπουργική Απόφαση δεν θέλει απλά να νομιμοποιήσει τις υφαρπαγές κοριτσιών που έχουν χάσει τους γονείς τους, αλλά και να καλύψει νομικά αυτές των ανήλικων παιδιών που έχουν καταφύγει με τις οικογένειές τους σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ιορδανία ή  προέρχονται από τις ισλαμοκρατούμενες περιοχές της Συρίας.

Η υπουργική εγκύκλιος επιτρέπει τη σύναψη γάμου με ανήλικα κορίτσια συριακής υπηκόοτητας τα οποία  βρίσκονται σε ορφανοτροφεία τρίτων χωρών , απαλάσσοντας τους Σαουδάραβες υπηκόους από την εγγραφή του γάμου στα δημοτολόγια της Συρίας.

Τα συριακά και άλλα αραβόφωνα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις πόλεις όπου επικρατούν οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες έχει αναπτυχθεί ένα κερδοφόρο δίκτυο σκλαβοπάζαρου ανηλίκων κοριτσιών τα οποία πωλούνται στην τιμή των 500 δολλαρίων έκαστο.
Στα δε στρατόπεδα προσφύγων στην Ιορδανία ,  μεταβαίνουν οι ίδιοι οι Σαουδάραβες για να επιλέξουν τα ανήλικα κορίτσια που θα παντρευτούν. Με τηβοήθεια δικηγόρων για το πέρασμα των συνόρων και παραβατικών ατόμων για τις απαγωγές των κοριτσιών, καταφέρνουν να φέρνουν  τα παιδιά στη Σαουδική Αραβία.

Ο αριθμός αυτών των παράνομων γάμων έχει αυξηθεί τόσο που έχει λάβει τη μορφή φαινομένου.

Όσον αφορά τις αρμόδιες συριακές αρχές, έχουν λάβει

γνώσει του γεγονότος από καταθέσεις συγγενών που υπήρξαν μάρτυρες  των απαγωγών των κοριτσιών από τους πλούσιους Σαουδάραβες. Υπάρχουν πληροφορίες ότι σε κάποιες περιπτώσεις οργανώθηκαν με επιτυχία επιχειρήσεις απελευθέρωσης των κοριτσιών με τη βοήθεια των ίδιων των συγγενών και άλλων παραγόντων του συριακού κράτους.

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ