Ευρωβαρόμετρο/ μόνο το 11% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

δημοσκοπηση
 
Οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι είναι οι Έλληνες, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα του Ευρωβαρομέτρου σύμφωνα με την οποία, ο βαθμός απαισιοδοξίας μας, κυρίως για τις προοπτικές της οικονομίας και του νοικοκυριού τους, παρουσιάζει επιδείνωση τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα, το 75% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν «κακή έως πολύ κακή» την κατάσταση

του νοικοκυριού τους και είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο του Ιουνίου, οι αρνητικές απαντήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 8% και στην ΕΕ κατά 1%.
Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν απογοητευμένοι αγγίζει το
32%.
Όσον αφορά στην απασχόληση, το 98% των Ελλήνων (αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο) χαρακτηρίζει την κατάσταση «κακή» ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 73% (-1%). Επίσης, οι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κακή» την επαγγελματική κατάστασή τους, σε ποσοστό 53% (+5%), ενώ 25% (-5%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι.
Αντίθετα, στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 56% (+0%) οι θετικές απαντήσεις έναντι 26% (+0%) των αρνητικών.
Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 77% (+7%) απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο 10% (-5%) πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στην ΕΕ, 26% (-2%) θεωρούν ότι τα πράγματα οδεύουν σε σωστή κατεύθυνση και 49% (+2%) σε λάθος.
Όσον αφορά στο πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, το 14% (-3 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη, ενώ 55% (+6% μονάδες) υποστηρίζουν το αντίθετο.
Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος, 11% (-1 μονάδα) υποστηρίζουν ότι θα είναι καλύτερη και 46% (+8 μονάδες) χειρότερη.
Αναφορικά με την απασχόληση το επόμενο έτος, 14% (-2%) προβλέπουν βελτίωση και 57% (+6%) επιδείνωση της κατάστασης.
Πάντως, ιεραρχώντας τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, οι Έλληνες σε ποσοστό 60% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 46% την οικονομία.
 
Συγκεκριμένα, το 11% των ερωτηθέντων λέει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ωστόσο, πρόκειται για ποσοστό μειωμένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο και το 89% απαντάει αρνητικά (αύξηση κατά 5 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων), ενώ ΕΕ, 29% (+2%) έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και 65% (-3%) όχι.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ