Συνέντευξη τύπου Βλ. Πούτιν: Θα παλέψουμε για την εθνική μας ανεξαρτησία – Θα ανακάμψει το ρούβλι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B5IKG7nCMAIyrR4

ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ.

Την καθιερωμένη  καταληκτική για τη φετινή χρονιά συνέντευξη ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε, το ρούβλι αναμένεται να συνεχίσει να ανακάμπτει, ενώ τόνισε ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εκτίμησε ότι η χώρα θα έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση σε δυο χρόνια από τώρα, το 2017, αποδίδοντας την όλη κατάσταση σε «εξωτερικούς παράγοντες».

«Ύστερα από δύο χρόνια η ανάπτυξη θα επιστρέψει διότι η οικονομική κατάσταση θα αλλάξει και η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα χρειαστεί πρόσθετους πόρους» υπογράμμισε ο Putin, αναφέροντας πως είναι πολύ πιθανό περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου να αποδυναμώσει και άλλο το ρούβλι.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επιτόκια δεν θα παραμείνουν στα σημερινά υψηλά επίπεδα για μακρύ χρονικό διάστημα.

Ο Βλ. Πούτιν τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 0,6% έως 0,7% κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους.

Όπως είπε η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας “δεν θα ξοδέψει άσκοπα τα αποθεματικά της”, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα χαρακτήριζε την κατάσταση των τελευταίων ημερών ως “κρίση”.

Η αντίστοιχη περσινή συνέντευξη τύπου είχε διαρκέσει σχεδόν τέσσερις ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ