Οι Βούλγαροι σοσιαλιστές κατά των κυρώσεων στη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σοσιαλιστεσΗ κοινοβουλευτική ομάδα του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), προέβαλε αίτημα στη βουλγαρική εθνοσυνέλευση για επανεξέταση της πολιτικής των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του news bg, το σοσιαλιστικό κόμμα κατέθεσε πρόταση στην οποία ζητείται, πρώτον,  οι Βούλγαροι βουλευτές να καταδικάσουν τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, αλλά, και των ρωσικών κυρώσεων κατά των κρατών μελών της ΕΕ.

Δεύτερον, η εθνοσυνέλευση να καλέσει την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να ετοιμάσει σχέδιο για τη σταδιακή άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ προς τη Ρωσία, η οποία να υποβληθεί κατόπιν στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρίτον, οι Βούλγαροι βουλευτές να ζητήσουν την άμεση άρση της απαγόρευσης εισόδου των μελών της κρατικής Δούμα και του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας- ΡΟ,  στην ΕΕ- προκειμένου να διευκολυνθεί ο διακοινοβουλευτικός διάλογος μεταξύ της ΕΕ και της ΡΟ.

Οι Βούλγαροι σοσιαλιστές πιστεύουν  ότι η πολιτική των κυρώσεων και των αντιθέσεων είναι αναποτελεσματική και δεν έχει βοηθήσει την επίλυση της σύγκρουσης και υποφέρουν τόσο οι πολίτες της ΕΕ, όσο και της ΡΟ.

Το βουλγαρικό κόμμα πιστεύει ότι καθίσταται αναγκαία η αναθεώρηση αυτής της πολιτικής, καθώς ζητά την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ των μερών.

«Η Βουλγαρία μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία και η πρωτοβουλία πρέπει να προέλθει από το Κοινοβούλιο», αναφέρεται στο αίτημα των σοσιαλιστών.  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ