Απαγχονισμοί στο Πακιστάν μετά την σφαγή με τους 133 νεκρούς μαθητές

πακιστανΟι αρχές του Πακιστάν εκτέλεσαν σήμερα δι’ απαγχονισμού δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για τρομοκρατία, βάζοντας τέλος στο μορατόριο που ίσχυε από το 2008 στις εκτελέσεις πολιτών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αίρει το μορατόριο μόνο για όσους έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις τρομοκρατίας αμέσως μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη σε ένα σχολείο της Πεσαβάρ όπου πάνοπλοι Ταλιμπάν σκόρπισαν τον θάνατο σκοτώνοντας συνολικά 149 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 133 μαθητές.

Οι δύο θανατοποινίτες, ο Άκι ή “γιατρός Οσμάν” και ο Αρσάντ Μεχμούντ εκτελέστηκαν απόψε στη φυλακή Φαϊζαλαμπάντ της επαρχίας Παντζάμπ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σούζα Χανζάντα.
Οι εκτελέσεις επιβεβαιώθηκαν από έναν τοπικό αξιωματούχο της σωφρονιστικής υπηρεσίας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο “γιατρός Οσμάν” είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τον σχεδιασμό και τη συμμετοχή του σε μια αιματηρή επίθεση, το 2009, εναντίον της έδρας του στρατού στο Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ. Ο Μεχμούντ συμμετείχε το 2003 στην απόπειρα δολοφονίας του τότε προέδρου της χώρας, στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ