ENΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΛ.ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Khaled Khoja
Khaled Khoja

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ένας τουρκμένος ,τουρκοτραφής που σπούδασε στην Τουρκία μιλάει την τουρκική είναι κάτοικος Τουρκίας για πάνω από 20 χρόνια,κάτοικος της χώρας αυτής εξελέγη πρόεδρος της συριακής λεγόμενης αντιπολίτευσης.Οι μάσκες έπεσαν… η αναβίωση του νεοθωμανισμού ως επεκτατική πολιτική και στη Συρία.


 

Tην Κυριακή 4 Γενάρη του 2015 στο τέλος της 3ης ημέρας εργασιών της 18ης γενικής συνέλευσης του κυριότερου σχηματισμού της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης του Εθνικού Συνασπισμού των Δυνάμεων της Επανάστασης και της Αντιπολίτευσης (CN) εκλέχθηκε νέος πρόεδρος.Το νεό σχήμα θα συμμετάσχει σε προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο με άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης εν όψει του διασυριακού διαλόγου στη Μόσχα το τέλος Γενάρη.

Την θέση του απερχόμενου προέδρου Hadi al-Bahra κατέλαβε ο Khaled Khoja, «πρέσβης» του Συνασπσιμού στην Τουρκία και κάτοικος Τουρκίας. Αυτός επικράτησε με διαφορά 6 ψήφων (56 έναντι 50) έναντι του κυριότερου αντιπάλου του Nasr al-Hariri ΓΓ στην προηγούμενη διευθύνουσα ομάδα. Ο νέος πρόεδρος της συριακής αντιπολίτευσης γεννήθηκε το 1965 στη Δαμασκό και είναι τουρκμένος αφού ανήκει στην τουρκμενική κοινότητα της Συρίας. Σπούδασε στην Σμύρνη της σημερινής Τουρκίας ιατρική ενώ έχει μελετήσει και τις πολιτικές επιστήμες σε σχολή της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε υπεύθυνος της Επιτροπής της Διακύρηξης Δαμασκού στην Τουρκία και το 2011 συνέβαλε στη δημιουργία του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου και το 2012 στον Εθνικό Συνασπισμό στον οποίο για τους επόμενους 6 μήνες θα είναι πρόεδρος.Μιλάει τούρκικα ,αραβικά και αγγλικά.Zει 29 χρόνια στο εξωτερικό.( Le monde 5/1/15,shaam.org)

Mohammed Yahya Maktabi(φωτό 😮 νέος ΓΓ ο Mohammed Yahya Maktabi)

Οι τουρκμένοι της Συρίας είναι σύριοι πολίτες τουρκικής καταγωγής oghouze κατάλοιπο από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας.Οι δημογράφοι αναφέρουν ότι ανέρχονται στους 114 000 που αντιστοιχεί στο 0,6 % του συνολικού πληθυσμού της Συρίας.Ο πρόεδρος της Γαλλίας σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την συριακή αντιπολίτευση και ότι λυπάται που το 2013 δεν προχώρησε σε επίθεση κατά της Συρίας.

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ