Ένα βαλιτσάκι με τα απολύτως απαραίτητα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150106110644Γραφει ο Βλάσης Μανθογιάννης
Το ότι την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα την κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το έχουν καταλάβει όλοι. Το ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει κορμό (εάν όχι αυτοδύναμο) το ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτό προφανές. Του λόγου το αληθές το βλέπουν οι πολίτες κάθε βράδυ στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, όπου γίνεται εμφανές ότι τα στελέχη της πρώην συγκυβέρνησης, και κυρίως αυτοί της ΝΔ, έχουν από τώρα αρχίσει να κάνουν αντιπολίτευση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκστρατεία του φόβου, που έχουν επιλέξει σαν βασικό στρατήγημα στην διεκδίκηση της εκλογικής νίκης έχει σαν μεγάλο μειονέκτημα το ότι η κουβέντα επικεντρώνεται στο “τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάληψη της εξουσίας”,γεγονός, που δρα σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Είναι εμφανές ότι τον εκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ τον έκανε κάποιος ανόητος, που θεώρησε ότι η τωρινή εκλογική αναμέτρηση θα κερδηθεί με την επιχειρηματολογία του 2012, αγνοώντας ότι από το 2012 έως το 2015 η συγκυβέρνηση “κατάφερε” να πραγματώσει όλους τους “φόβους” που τότε προσπαθούσε να ξορκίσει.
Βασική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εμφανίζεται από τα στελέχη του, είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με σκοπό την διακοπή της καταστροφικής λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Για να οδηγήσει τους Δανειστές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, πέραν της νωπής εντολής και της πλατιάς λαϊκής στήριξης, θα χρειαστεί και ένα ακόμα ισχυρό επιχείρημα, που δεν είναι άλλο από το να αποδείξει ότι η έως τώρα διαπραγμάτευση ήταν “διαβλητή”. Την ανάγκη αυτής της επιχειρηματολογίας την έχει προβλέψει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εδώ και τέσσερα χρόνια αφού ήταν ο πρώτος που μίλησε για πλαστά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ κάτω από το τραπέζι, για ολιγωρίες αλλά και για σκόπιμες ενέργειες στο δρόμο για την υπογραφή του “Μνημονίου”. Μάλιστα το “επιχείρημα” αυτό το έχει πάει και ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, αμφισβητώντας και το χρέος “αυτό καθ’ αυτό” και όχι μόνο την έως τώρα διαπραγμάτευση.
Είναι μονόδρομος επομένως για την επόμενη κυβέρνηση, προκειμένου να “πείσει” τους “δανειστές” να διαπραγματευτούν, να αποδείξει ότι οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου) ορμώμενες από “ταπεινά” κίνητρα, δεν έπραξαν όσα επέβαλε το Εθνικό Συμφέρον και οδήγησαν την χώρα εκεί που σήμερα βρίσκεται. Σε αυτό το πνεύμα βρίσκεται και η παραίνεση του Αλέξη Τσίπρα: “Μην τολμήσετε να πάρετε δημόσια έγγραφα φεύγοντας” αναφερόμενος στην αλληλογραφία με την Τρόικα αλλά και η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έθεσε το θέμα στην πλήρη του διάσταση: “Προτεραιότητά μας θα είναι να ρίξουμε άπλετο φως στις υποθέσεις εκείνες από τις οποίες θυματοποιήθηκε ο ελληνικός λαός και υπονομεύθηκε το δημόσιο συμφέρον: Μνημόνιο, Siemens, λίστα Λαγκάρντ, υποθέσεις υποβρυχίων – εξοπλιστικών, κλείσιμο της ΕΡΤ, εκποίηση δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ – και όχι μόνο -, επιζήμια λειτουργία του ΤΧΣ”
Όσοι από τους συγκυβερνώντες έχουν αντιληφθεί το παραπάνω έχουν αρχίσει να “πηδούν από το τραίνο”, οι άλλοι, που ελπίζουν ακόμα, για καλό και για κακό, ας έχουν έτοιμο ένα βαλιτσάκι με τα απολύτως απαραίτητα γιατί ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν πρόλαβε να γκρεμίσει τον Κορυδαλλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ