ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

911313764135_7690491817700799624_n

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Αντιπροσωπεία των υπερησιών ασφαλείας των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη της μυστική επίσκεψη στη Δαμασκό, τουλάχιστον μια νόμιμη επίσκεψη, μέσα στο πνεύμα μιας αναγνωριστικής αποστολής για τυχόν προσέγγιση της συριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δυτικές διπλωματικές πηγές στη Βηρυτό, τις οποίες επικαλείται το Al Manar, η αντιπροσωπεία αποτελείται από πέντε πρόσωπα που εργάζονται σε μια αμερικανική επιτροπή Παρατηρητηρίου για τη Συρία. Οι παράγοντες αυτοί, επισκέφθηκαν τη Δαμασκό μετά από τις απαραίτητες διαπιστεύσεις στην συριακή κυβέρνηση.

Η αντιπροσωπεία δεν περιλάμβανε πολιτικούς ή διπλωμάτες αλλά 7 εκπροσώπους αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, εκπροσώπων του Πενταγώνου και ενός αμερικανού αξιωματούχου που εδρεύει στο Αμμάν.

Η συνάντηση μεταξύ των αμερικανών πρακτόρων και των Σύριων αξιωματούχων ασφαλείας διήρκεσε 7 ώρες, χωρίς να υπάρξουν πληροφορίες για το τι διαμοίφθη.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία επέστρεψε στο Αμμάν και ξεκίνησε τη σύνταξη σχετικής έκθεσης.

Διάφοροι αμερικανοί αξιωματούχοι και ειδικοί άσκησαν κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ να απορρίπτει κάθε συντονισμό με το συριακό κράτος για την καταπολέμηση των τρομοκρατών που επιχειρούν στη Συρία.

Τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξαν μάλιστα και εκθέσεις που πρότειναν στις ΗΠΑ την επαναλειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ