Οι φονιάδες – νεοναζί του Κιέβου «πνίγουν» στο αίμα την Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΕΚΡΟΙΤουλάχιστον 41 άνθρωποι, στρατιωτικοί και πολίτες, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία

όπου η σύρραξη ανάμεσα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τους φιλορώσους αναζωπυρώθηκε, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση πληροφορίες από επίσημες πηγές.

Δεκατρείς πολίτες σκοτώθηκαν όταν μια οβίδα έπληξε ένα τρόλεϊ στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Οι αυτονομιστές κατηγόρησαν το Κίεβο για τον «βάρβαρο» βομβαρδισμό αυτό.

Ένας διοικητής των ανταρτών, ο Έντουαρντ Μπασούριν, έκανε από τη δική του πλευρά λόγο για δέκα πρόσωπα τα οποία έχασαν τη ζωή τους στην Γκορλίβκα, μια πόλη στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Εξάλλου δέκα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, ενώ οκτώ πρόσωπα σκοτώθηκαν στην περιοχή Λουγκάνσκ, ανέφερε η αστυνομία των αυτονομιστών.
Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 34 νεκρούς σε 24 ώρες.

Εξάλλου ο βομβαρδισμός ενός κτιρίου της αστυνομίας γύρω από το οποίο βρίσκονταν πολλοί άμαχοι τραυμάτισε δύο ανθρώπους στην πόλη Ντεμπάλτσεβε, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Εσωτερικών του Ντονέτσκ Βιάτσεσλαβ Αμπρόσκιν.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, τον Απρίλιο του 2014, ενώ τουλάχιστον 10.000 ακόμη έχουν τραυματιστεί.

«Η κατάσταση χειροτερεύει στ” αλήθεια. Βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, ο Μίχαελ Μποτσίουρκιφ, στον ουκρανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio News, επικαλούμενος στοιχεία του ΟΗΕ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είναι ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τη σύρραξη είναι πέντε εκατομμύρια», πρόσθεσε ο Μποτσίουρκιφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ