ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Αισθάνομαι ιδιαίτερα ασφαλής επειδή οι πολιτικοί μας – προεκλογικά – αυτοσυστήνονται και αυτοαναγορεύονται ως ….. εγγυητές (;) της ευμάρειας μας.
Ανεξαρτήτως κόμματος, παρέχονται: εγγυήσεις/ δεσμεύσεις/ υποσχέσεις/ “συμβόλαια με το λαό” από (αφερέγγυους) κομματικούς εγγυοδότες.
Φυσικό είναι να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι λόγω βεβαρυμένου -υποσχεσιολογικά – παρελθόντος και ανεξέλεγκτης τάσης ψευδολογίας και μπουρδολογίας.
Οι ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΘΗΡΕΣ πολιτικάντηδες γνωρίζουν πως μια, σημαντική δυστυχώς μερίδα συμπολιτών μας ανήκουν στους: Ευήθεις, Λωτοφάγους, ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΥΣ, και το εκμεταλλεύονται ανεπίτρεπτα.
Συνειρμικά θυμήθηκα τα αλήστου μνήμης και αισχρής απάτης Ομόλογα που εκδόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για να απαξιωθούν μεταγενέστερα.
Εγκυμονούν οι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ μας, γεννούν και τίκτουν δύσμορφες, θνησιγενείς εγγυήσεις / υποσχέσεις (Σ.Σ Περιέργως, πάντοτε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Δημοσίου, που αποτελεί – καταπατημένη – ιδιοκτησία τους).
Προφανώς βιώνουμε μια ανομολόγητη, αχαλιναγώγητη, γενικευμένη ΟΜΟΛΟΓΟΠΟΙΗΣΗ (!).
Προσφέρονται: Εγγυήσεις … ΟΜΟΛΟΓΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, χωρίς αντίκρυσμα / αξία όπως και τα Ομόλογα. Προαιρετική η αγορά τους, καθώς και οι συνέπειες εξαιτίας του φορτίου εξαπάτησης που φέρουν.
Είναι γεγονός πως και στο παρελθόν είχαμε την αναγκαστική παρουσία: “Εγγυητριών Δυνάμεων”.
Τώρα, η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αφού στις ξένες εγγυήτριες δυνάμεις (ΔΝΤ, Τρόικα, Αγορές, Εταίροι και Εταίρες, αδηφάγα πιράγχας διεθνών τοκογλύφων) προστίθενται οι ντόπιοι ΚΟΜΜΑΤΟΕΓΓΥΗΤΕΣ μας (!).
Προδήλως μας χορηγείται – αφιλοκερδώς /ανιδιοτελώς – μια γενικευμένη, πολύπλευρη, παγκοσμιοποιημένη διασφάλιση. Εγγυημένη (!…).
Σημειώνω ότι, συστηματικά και διαχρονικά, αποφεύγονται να δίδονται γραπτά οι υποσχέσεις /εγγυήσεις .
Παραμένουν – παραδοσιακά και δυσεξήγητα – τα “Συμβόλαια με τον Λαό” …. μπαλκονάτα και ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑΤΑ αποκλειστικά.
Δυστυχώς η αφερεγγυότητα είναι εγγενής, ενυπάρχει στο D.N.A των υποκριτών, ψευδολόγων πολιτικάντηδων. Απογοήτευση!.
Παραμονές -πρόωρων / πρώιμων – εκλογών. (Σ.Σ Προοιωνίζονται πιθανώς, μετεκλογικές επαναλήψεις … μετασεισμικού τύπου και διάρκειας).
Εμφανίζονται τα κόμματα χωρίς συγκεκριμμένα προγράμματα, με ασαφείς, θολές αλληλοσυγκρουόμενες – ακόμη και ενδοκομματικά – απόψεις, καθώς και ανεπίτρεπτη υπερ(παρα)πληροφόρηση.
Συνηθίζουν να αποφεύγουν την αναφορά στα προγράμματά τους.
Αντ’ αυτού ο ένας σχολιάζει, επιτίθεται, αποδομεί, απαξιώνει, αναγορεύει σε μπαμπούλα /μορμολύκειο τον άλλο, τον απέναντι, τον εχθρό … συνέλληνα (!).
Ο κόσμος καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τους αλληλοσπαρασσόμενους (για το δικό μας καλό πάντως) αλλά ανησυχεί για το τι θα γίνει πχ με:
• Τις ανήκουστες, αηδιαστικές, απωθητικές αδικίες;
• Τους πεινασμένους, παγωμένους, αστέγους, ανέργους, ανασφάλιστους;
• Τους ληστές των – άθικτων ακόμη – λιστών και των offsore εταιριών;
• Τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων (Σ.Σ όλων, όχι μόνον των “κόκκινων”); θα γίνει διαγραφή -λόγω απομείωσης της αξίας των ακινήτων – σημαντικού μέρους του δανείου; Θα επιμηκυνθεί το υπόλοιπο; Θα παραμείνουν τα υψηλά επιτόκια; (Άμεσα, χωρίς μισόλογα). Κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους, φτώχυναν, υποφέρουν, μειώθηκαν οι αποδοχές τους. Πως θα πληρώσουν; Να βοηθήσουμε εμείς την Πατρίδα. Να δείξουμε αλληλεγγύη στους αναξιοπαθούντες. Οι Τράπεζες;
• Τον ΕΝΦΙΑ (ΕΝτυπωσιακό Φαινόμενο Ιδιάζουσας Αναλγησίας). Αν συνεχιστεί θα πρόκειται για εγκληματική, αδικαιολόγητη πράξη δήμευσης της περιουσίας μας, ιδίως της Α! (Μοναδικής) κατοικίας. Το σπίτι μου δεν ανήκει σε καμία Κυβέρνηση, Δήμο ή Κοινότητα. Τελεία και Παύλα.
• Τους Λαθρέμπορους, Μεσάζοντες, Καρτέλ.
• Την ανεπαρκή Αστυνόμευση.
• Την καρκινοβασία της Δικαιοσύνης.
• Την θανατηφόρο αιθαλομίχλη από τα τζάκια.
• Τον διεθνή διασυρμό / εξευτελισμό της Ελλάδας;
• Τους ΦΑΙΔΡΟΛΑΓΝΟΥΣ (ΜΜΕκτροχιασμού, Κόμματα και λοιπούς εμπλεκόμενους του “Συστήματος”) οι οποίοι αγωνιούν (;) και ενδιαφέρονται – διακαναλικά , και ΔΙΑΠΑΝΕΛΙΚΑ – να μάθουν τι; “Με ποιούς, μετεκλογικά, θα συνεργαστούν τα κόμματα”;
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς -πλην ηλιθίων, βλήτων και κουτοπόνηρων καιροσκόπων – ο οποίος θα παρασυρθεί και θα ψηφίσει το α’ ή β’ κομματικό σχηματισμό, ανάλογα με τις …. μετεκλογικές συνεργασίες που θα συνάψει (!).
Είναι λυπηρό, απογοητευτικό το γεγονός ότι ασχολούνται, πρωθύστερα, με τις μετεκλογικές συμφωνίες, συνεργασίες, συνυπάρξεις, συγκυβερνήσεις.
Αλήθεια: Γιατί δεν το έκαναν προεκλογικά;
ΥΓ Χωρίς ξεκάθαρα προγράμματα, οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν, έτσι … απρογραμμάτιστα (χάριν …. δημοκρατικού χαβαλέ;).
Μοναδικό τους εφόδιο η απόλυτη γνώση του πόσο κακός, ακατάλληλος, επικίνδυνος είναι ο κάθε αντίπαλος, ο άλλος, ο απέναντι, ο εχθρός!…..
Κυριαρχούν η συσκότηση, η υπερ(παρα) πληροφόρηση, ο φόβος, η λάσπη, το υβρεολόγιο.
Ποιούς άραγε πρέπει (απο αυτούς και μόνον) να επιλέξουν;
Δύσκολη απόφαση, η οποία θα πρέπει να δοθεί είτε μέσω κάλπης ή και μακρυά απο αυτή.
Καλή σας επιλογή.
Σ.Σ Οι λέξεις με έντονα κεφαλαία προέρχονται από το ΛΕΞΙΚΗΠΙΟ μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ