«Ο Καπετάνιος στη Γέφυρα» !!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150126092719

Από σήμερα στη Γέφυρα του σκάφους μας, έχουμε ένα νέο Πρωθυπουργό, που έχει υποσχεθεί να μας οδηγήσει σε μια νέα πορεία, καλύτερη και πιο ασφαλή. Τώρα όμως που σαλπάραμε, οι ετοιμασίες, τα σχέδια και οι δηλώσεις, τελείωσαν. Καθώς βγαίνουμε από το λιμάνι και συνεχώς θα ανοιγόμαστε …. «έξω», η θάλασσα θα φουσκώνει και θα αγριεύει, το πλοίο μας θα κλυδωνίζεται και το πλήρωμα θα δοκιμάζει … τις «αντοχές» του!! Τώρα δεν μετράνε τα λόγια, αλλά μόνο … η «ναυτοσύνη», το τσαγανό, η δύναμη, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα … των πράξεων. Τώρα φαίνεται και η αξιοσύνη, το κύρος και η αξιοπιστία του Καπετάνιου, η δυνατότητα του δηλαδή, να εμπνεύσει, να συσπειρώσει και να ατσαλώσει το ηθικό ΟΛΟΥ του πληρώματος του, που πλέον διαχειρίζεται τις τύχες του και τούτο κοιτά …. ΜΟΝΟ προς αυτόν!!
Πάντα θεωρούσα τις υπερβολικές και τις βεβιασμένες απαιτήσεις, ανόητες και επιπόλαιες. Σήμερα βλέπω πολλούς –πριν ακόμα βγούμε στ’ ανοιχτά- να ζητούν, αυτά που τους υποσχέθηκαν … «εδώ και τώρα». Τυπικά μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά πρακτικά θα πρέπει να περιμένουν, το καράβι μας να βγει από το λιμάνι, να πάρει την πορεία του και να γίνουν … τα πρώτα γυμνάσια «ελέγχου ετοιμότητας»!! Από κει και μετά, θα δούμε και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, αν έχουμε ένα σκάφος αξιόπλοο και ένα Καπετάνιο ναύτη ή τσοπάνο !!
Όσοι λοιπόν από τώρα βιάζονται να ξανα-προσληφθούν στις δουλείες τους, να πάρουν αυξήσεις και να ανακουφιστούν από τα δάνεια τους, τις υποχρεώσεις και τις εισφορές τους, ας περιμένουν λίγο. Είναι βέβαιο ότι, αυτά όλα (και όχι μόνο) θα ξεκαθαρίσουν, από τις πρώτες μέρες των επαφών, της νέας Κυβέρνησης με τους δανειστές μας.
Εκεί θα φανεί, αν αυτά που μας έλεγε ο Καπετάνιο, ήξερε τι έλεγε και κυρίως, αν τα εννοούσε!!
Επισημαίνω όμως ότι –το ΜΟΝΟ- απ’ αυτά που μας υποσχέθηκαν και … ΔΕΝ χρειάζεται, καμιάς διαπραγμάτευσης ή έγκρισης, δεν έχει κόστος προϋπολογισμού, ούτε απαιτεί μέτρα, δεσμεύσεις και μνημόνια, είναι …. το ΣΧΗΜΑ της νέας Κυβέρνησης!! Μας υποσχέθηκαν μια ολιγομελή και ευέλικτη Κυβέρνηση, με μόλις 10 Υπουργούς (και άντε, άλλους τόσους Υφυπουργούς), ….. «χωρίς ορδές κομματικών στρατών και παρατρεχάμενων» (χθεσινή μόλις δήλωση Παπαδημούλη)!!
Αυτό λοιπόν, θα είναι και το …. 1ο δείγμα γεύσης αξιοπιστίας και για τα υπόλοιπα που ακολουθούν!!
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ