«Δεν είναι τρομοκράτες οι Ταλιμπάν» για την κυβέρνηση Μπάρακ Ομπάμα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

τρΗ αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα διαφωνεί τώρα πως η τρομοκρατική οργάνωση των Ταλιμπάν είναι όντως τρομοκρατική, μιας και η δράση της περιορίζεται στο εσωτερικό του Αφγανιστάν και δεν απαντάται σε ευρύτερη γεωγραφική κλίμακα.

Η τρομοκρατική οργάνωση, την οποία οι ίδιες οι ΗΠΑ πολέμησαν και εξακολουθούν να πολεμούν στο Αφγανιστάν με δυο Προέδρους της χώρας, τον Ρεπουμπλικάνο Μπους και τον Δημοκρατικό Ομπάμα, πλέον αποτινάζει τον χαρακτηρισμό ως πυρήνας τρομοκρατίας στην δεύτερη εκλογική θητεία του Ομπάμα, αν και ο τελευταίος κατά την πρώτη του τετραετία συνέχισε τον περίφημο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στο Αφγανιστάν.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, όταν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι το ΙΚΙΛ είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά οι Ταλιμπάν είναι απλώς «ένοπλοι αντάρτες»!

Η αλλαγή στον χαρακτηρισμό των Ταλιμπάν από την αμερικανική κυβέρνηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την συνεργασία των ηγετών της Υεμένης με το ισλαμικό κράτος, ΙΚΙΛ, για την απελευθέρωση ισλαμιστών τρομοκρατών. Μια συγκυρία που θα οδηγήσει την αμερικανική κυβέρνηση σε συνομιλίες με τους επικεφαλής των Ταλιμπάν για κοινή στρατηγική κατά του ΙΚΙΛ που επεκτείνεται στην περιοχή με ταχείς ρυθμούς. Και επειδή δεν αρμόζει πολιτικά και κυρίως επικοινωνιακά η αμερικανική κυβέρνηση να συνομιλεί και να συνεννοείται με τρομοκράτες, απλά διαγράφει τον επιθετικό προσδιορισμό και όλα καλά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ