Η βρώμικη Lazard θα κάνει καθαρή δουλειά;

Οταν ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών η πρόσληψη της Lazard-επί υπουργίας Παπακωσταντίνου-δημιούργησε έκπληξη στους διεθνείς οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους.Γιατί εκτιμάτο ότι η Lazard δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία για να αντιμετωπίσει τον δύσκολο «γρίφο» της ελληνικής οικονομίας,μιας οικονομίας χωρίς δικό της νόμισμα εντός ευρωζώνης,ούτε τον απαραίτητο όγκο για να υπάρξει επιτυχία.Αλλωστε και η προηγούμενη εμπλοκή της στην αντιμετώπιση των οικονομικών ζητημάτων της Αργεντινής και η επεισοδιακή χρεοκοπία της χώρας,εν μέσω κοινωνικού χάους κάθε άλλο παρά καλή «συστατική επιστολή» ήταν.

Σημειωτέον ότι κλιμάκια της Lazard,με επικεφαλής το αστέρι της,τον ίδιο τον τραπεζίτη Μπερνάρ Πικάρ ,βρίσκονταν πολύ συχνά στην Αθήνα, διαβουλεύονταν με τους υπουργούς στα γραφεία τους,αξιοποιούσαν το Παρίσι και το ΔΝΤ ως « μεσολάβηση» στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, καθόριζαν την οικονομική ατζέντα της Ελλάδος και ασχολούνταν με την τεχνική βοήθεια σε θέματα προπαγάνδας και επιρροής στους Ελληνες δημοσιογράφους.Η στρατηγική των διλημμάτων για παράδειγμα,τα γνωστά χρεοκοπία ή μνημόνιο,έκτακτα μέτρα ή παύση πληρωμών,εντός ή εκτός ευρώ είναι γαλλική σχολή επιρροής και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Η παρέμβαση της Lazard υπήρξε τόσο ισχυρή ώστε όχι μόνον επενέβη στην συγκρότηση του καταλόγου των αποκρατικοποιήσεων ή των μεγάλων επενδύσεων στη βάση του fast track,αλλά επελέγησαν κατά κύριο λόγο γαλλικές και γερμανικές τράπεζες,ως συμβούλους αποκρατικοποίησης,ώστε να ελεχθούν αυτές ως προς την τελική κατάληξή τους.
Ολοκληρώθηκε επίσης η πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου (Lazard & Co Ltd) και νομικού συμβούλου για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς και για την διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της εμπορικής του δραστηριότητας.
Η Lazard,είχε δηλώσει ότι συμβουλεύει την Ελλάδα « για την αποφυγή αθέτησης του χρέους της».

Ο κ. Πικάρ παίζει ισχυρό ρόλο στην επενδυτική τράπεζα «Λαζάρ» (“Lazard”) την οποία είχε προσλάβει,ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έναντι 31 εκατ. ευρώ για να εποπτεύει την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα.
Εκτός από συνεργάτης του Αντρίκου Παπανδρέου,ο τραπεζίτης κ. Πικάρ διατηρεί προσωπική φιλία με τον στενό συνεργάτη του ΓΑΠ και πρώην υπουργό Χάρη Παμπούκη.Στο παρελθόν μάλιστα ο Γάλλος τραπεζίτης βρέθηκε στην Αθήνα και απόλαυσε σούσι με τον κ. Παμπούκη στο «Αμπρεβουάρ» του Κολωνακίου.

Μία μικρή,ίσως όμως και καθόλου “ασήμαντη” λεπτομέρεια,είναι ότι στη λίστα των μελών της “Τριμερούς Επιτροπής”,των οποίων είναι μέλος και ο Λουκάς Παπαδήμος,είναι και οι κύριοι Michel David-Weill,πρώην πρόεδρος της Lazard και ο Λόρδος Μάντελσον,υψηλόβαθμο στέλεχος και σύμβουλος επίσης της Lazard.
Η Lazard Freres & Co είναι της «παρέας» Rockefeller,JP Morgan,Rothschild,Schoellkopf,Kuhn-Loeb,Warburgs,Lehman Brothers and Goldman Sachs.
Στο παρελθόν έγινε έρευνα από το Κογκρέσο κατόπιν ερώτησης ενός γερουσιαστή για να πληροφορηθούν οι Γερουσιαστές και οι βουλευτές των ΗΠΑ ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της FED,της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Αποκαλύφθηκε ότι οι ακόλουθες Τράπεζες είναι οι κρυφοί μέτοχοι της FED,καθότι είναι ανώνυμη εταιρεία.
Bankers Trust
Bank of New York
Chase Manhattan Bank
Chemical Bank
Citibank
European Amer. Bk & Trust
J.Henry Schroder Bank
Manufacturers Hanover Trust
Morgan Guaranty
National Bank of North America
Ποια είναι τα αφεντικά αυτών των Τραπεζών; Ακολουθεί ένας κατάλογος που διέρρευσε:
1. Rothschilds of London
2. Lazar Brothers of Paris
3. Israel Moses Seif of Italy
4. Warburg Bros of Hamburg
5. Lehman Brothers of New York
6. Kuhn Loeb of New York
7. Chase Manhattan of New York(Morgan)
8. Goldman Sachs of New York
Οι ίδιες οικογένειες που διέλυσαν την ελληνική οικονομία σε συνεργασία βέβαια με τους πολιτικούς που βρίσκονταν στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα.
Φρύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ