Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέσυραν τη συμμετοχή τους από τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

τζιχαντιστεσΤην αναστολή της συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας ο αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στις αεροπορικές επιδρομές μετά τη σύλληψη και εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές. Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι τα ΗΑΕ εξακολουθούν να είναι σημαντικός και πολύτιμος συνεργάτης που συμβάλλει στο συνασπισμό» δήλωσε ο αξιωματούχος.
Επισήμως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποσύρθηκαν από τις αεροπορικές επιχειρήσεις. «Εμείς δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε αναφορές σχετικά με άλλες χώρες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους», ανέφερε σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ