Πως σχολιάζει το Μαξίμου την απόφαση Ντράγκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150205125300

Ως μοχλό άσκησης «πολιτικής πίεσης» προς την κατεύθυνση της ταχείας σύναψης συμφωνίας «βλέπουν» στο Μαξίμου τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα από τις 11 Φεβρουαρίου.
Σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεων τόσο από πλευράς ΥΠΟΙΚ, όσο και από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως προστατευμένο επισημαίνοντας ότι η ρευστότητα και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένες από τον μηχανισμό του ELA.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανεύρεση λύσης που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους εταίρους. Η λύση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της Ε.Ε., καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της.
Καταλήγοντας τα κυβερνητικά στελέχη επαναλάμβαναν ότι η κυβέρνηση εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα, διαμηνύοντας επίσης ότι η Αθήνα «δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ