ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: Γιατί Σόιμπλε κρύβεις τον Χριστοφοράκο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid-20150205022207.pngΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

-ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ Ή ΟΧΙ; Ποιό το πρόβλημα εάν μια κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει αυτά για τα οποία εξελέγησαν;

Σόιμπλε: Εάν οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνονται σε βαρος τρίτων τότε δεν είναι ρεαλιστικές. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα…πρόβλημα. Είχα ενημερώσει και τον πρωθυπουργό ότι μετά τις εκλογές οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ψάχνουν να βρουν κοινό δρόμο με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η Ελλάδα βγήκε από τις αγορές το 2010! Η Ελληνική κυβέρνηση το ζήτησε το πρόγραμμα, όχι εμείς!! Σήμερα όμως επισήμως είμαστε σε ένα πρόγραμμα.

Βαρουφάκης: Επισήμως μέχρι το τέλος του μήνα είμαστε σε πρόγραμμα. Η κυβέρνηση μας όμως εξελέγη με την εντολή αμφισβήτησης του προγράμματος του 2010. Οι εταίροι μας έδωσαν πολλά χρήματα για την εξυπηρέτηση ενός μη βιώσιμου χρέους. Στην λάθος κατεύθυνση δηλαδή. Όχι, δεν έχουμε άμεση υποχρέωση να εφαρμόσουμε κάποιο πρόγραμμα. Είμαστε στην ΕυρωπαΪκή οικογένεια και θα πρέπει να βάλουμε τις προτάσεις μας στο τραπέζι ώστε να προκύψει μια σύνθεση για το καλό της Ευρώπης. Θέλουμε μία “γέφυρα” ώστε να φτάσουμε σε μία συμφωνία, μεταξύ της Ευρώπης και της Ελλάδας ώστε να πάψουμε πια να είμαστε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες σας.

-ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ;

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν βλέπω χρεωκοπία και με τους εταίρους μας πρέπει να βάλουμε αυτή την λέξη στο ντουλάπι.

Δεν είχαμε διαβουλεύσεις με την Γερμανία γιατί μόλις ορκιστήκαμε στην Ελληνική βουλή. Εϊμαστε τώρα στο Βερολίνο και η συνεργασία μας θα ενδυναμώσει την Ευρώπη.

-Εϊπατε ότι χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχουν λεφτά. Μα στο θέμα της διαφθοράς, στο 90% των περιπτώσεων είναι πίσω μια γερμανική εταιρεία! Για ποιόν λόγο ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος;

ΣΟΙΜΠΛΕ: Και στην γερμανία υπάρχει διαφθορά και φοροδιαφυγή. Ο καθένας να κοιτάξει την πόρτα του!! Εγώ ασχολούμαι με την χώρα μου. Η συμφωνίες όμως πρέπει να τηρούνται.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Αυτό εννοούσα ότι θέλουμε την βοήθεια σας για να καταπολεμήσουμε την διαφθορά! Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος να βρίσκει καταφύγιο στην Γερμανία και να γλιτώνει από την Ελλάδα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ