Μνημονιακή Ελλάδα: Το παράδειγμα αλλιώς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150206084239

Γράφει ο Βλάσης Μανθογιάννης
Μας χρησιμοποίησαν σαν παράδειγμα! «Δείτε τι τραβούν αυτοί εδώ, θέλετε να πάθετε και εσείς τα ίδια;», λέγανε απευθυνόμενοι κατά κύριο λόγο σε Γάλλους, Ιταλούς και Ισπανούς! Για τους λαούς μιλάω και όχι για τις ηγεσίες. Οι ηγεσίες των παραπάνω κρατών είναι στα συρτάρια των Γερμανών,και τα λεφτά είναι πολλά στην περίπτωση τους. Βλέπαν Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί τα παθήματα των Ελλήνων, καθόντουσαν στο καναπέ τους και γύρω τους η ανεργία αύξανε, οι μισθοί πέφταν, τα εργατικά δικαιώματα συρρικνώνονταν και η ζωή τους γινόταν πιο μίζερη μέρα με την μέρα.
Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της περιπέτειας όμως, το παράδειγμα μπορεί να έχει και διαφορετική ανάγνωση για τους λαούς της Ευρώπης: «Δείτε εμάς, που είμαστε σε πρόγραμμα λιτότητας, πόσο πιο βαθιά μπήκαμε στην ύφεση, πόσο αυξήθηκαν οι αδικίες υπέρ των πλουσίων, πόσο αυξήθηκε η ανεργία και πόσο υποβαθμίστηκαν οι κοινωνικές παροχές. Η ίδια τύχη σας περιμένει! Αργά, αργά και βασανιστικά». Ας μην γελιώμαστε, η ιστορία, που ξεκινά από εδώ από την Ελλάδα είναι υπόθεση των λαών και όχι των ηγεσιών. Δεν πρέπει να ψάχνουμε για συμμάχους στις ηγεσίες (αν υπάρχουν καλό θα είναι), πρέπει να ψάχνουμε για Ευαγγελιστές της αξιοπρέπειας, του Ουμανισμού και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Από το Ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς, το ευρώ το πληρώσαμε, όπως λέει και ο Καμμένος, και δεν ανήκει σε κανέναν αποκλειστικά! Εκείνο που μπορούν, είναι να μας κάνουν κόλαση τη ζωή μας εντός ευρώ και να αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας. Με την διαφορά ότι δεν μπορείς να φύγεις από το ευρώ πρέπει να φύγεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και σε αυτή την περίπτωση, επειδή δεν μπορείς να μείνεις μόνος σε αυτό τον κόσμο, την επόμενη μέρα το πρωί θα αναγκαστούμε να δώσουμε τα κλειδιά στον Πούτιν, και να του πούμε: «μεγάλε που θέλεις να παρκάρεις;». Και βέβαια οι Γερμανοί θα πάρουν λεφτά του Αγίου Ποτέ.
Δεν γίνονται βέβαια αυτά, κανείς δεν θα μας πιέσει τόσο ώστε να κάνουμε την ρήξη, εκείνο που θα μας πιέσουν είναι να συμβιβαστούμε σε θέσεις κοντινές στην δική τους γραμμή. Θα μας πιέσουν για ένα πρόγραμμα σαν το προηγούμενο μεν, αλλά, θα φροντίσουν να κρατηθούν μακριά από την ρήξη. Θα επιχειρήσουν ξανά να μας φοβίσουν, θα προσπαθήσουν να μας διχάσουν (το έχουμε εύκολο αυτό), θα προσπαθήσουν να μας μπερδέψουν…
Εμείς από την δική μας πλευρά πρέπει να κρατηθούμε μονιασμένοι, να συσπειρωθούμε γύρω απ΄ αυτή τη διαπραγμάτευση, να μην φοβηθούμε και με πάθος να υποστηρίξουμε το δίκιο μας εντός και εκτός Ελλάδας. Αν τα κάνουμε όλα αυτά η συμφωνία θα γύρει προς τις δικές μας θέσεις και εν τέλει όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα βγουν κερδισμένοι.
Βρείτε πόστα σε δρόμους και πλατείες, φτιάξτε τα πανό σας, επικοινωνήστε με τους φίλους και τους γνωστούς σας εδώ και στο εξωτερικό και διαλαλήστε το δίκιο σας! Ο πόλεμος τώρα ξεκινά και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ