Έφυγε ο Ιωάννης Φιλίππου. Η πύρινη επιστολή του, παρακαταθήκη για τον Ελληνισμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid-20150208045250.jpgΑνοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας και τον λαό.

Aγαπητή-έ ΟΛΥΜΠΙΑ,

Ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράστασή σας στο βαρύ πένθος της οικογενείας μας για την απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα Ιωάννη Φιλίππου.

Είναι μεγάλη απώλεια για την οικογένειά μας το…

ήθος του, η συγκροτημένη προσωπικότητά του, η παιδεία του και η προσήλωσή του στην πατρίδα την οποία υπηρέτησε επί 37 χρόνια. Ολα αυτά τα 37 χρόνια προσέφερε πολλά στίς Ε.Δ. της χώρας, γιατί ταυτόχρονα με την Σχολή Ευελπίδων σπούδασε και πολιτικές επιστήμες. Εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί ερχόμενος σε σύγκρουση με τη πολιτική ηγεσία (επί Παπαδήμου) γιατί διαπνεόμενος απο βαθειά, αγνή φιλοπατρία, δημοκρατικά ιδεώδη, και αστείρευτη συμπόνεια για τούς, φτωχούς, αδυνάτους και κατατρεγμένους ανθρώπους, δεν άντεχε την αδικία είς βάρος του απλού λαού. Ανήκε ανέκαθεν στον κεντρώο και αριστερό πολιτικό χώρο και τα τελευταία χρόνια είχε ταχθεί με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. Υπήρξε ταπεινός, οραματιστής και μαχητικός υπερασπιστής της “ουσιαστικής δημοκρατίας” όπως έλεγε

Η ταφή του θα γίνει την Πέμπτη 12/2/2015, (σημαδιακή ημέρα) στην ιδαίτερη πατρίδα του την Τήνο, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία. 

Σας ευχαριστούμε πολύ και εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να μετέχω στο ΟΛΥΜΠΙΑ τιμώντας την μνήμη του, γιατί μου μετέδωσε την πολιτική ενασχόλιση και το τελευταίο διάστημα έγραφα στον Η/Υ με την υπαγόρευσή του το 3ο και τελευταίο του βιβλίο (περίπου 320 σελίδων) με τον τίτλο “Η ανεκπλήρωτη Επανάσταση του 1821” το οποίο όταν θα εκτυπωθεί θα σας στείλω αντίτυπο. 

Σε ένδειξη σεβασμού στην μνήμη του και συνέχισης της αγωνίας του για την διαφαινόμενη ρήξη της χώρας μας με την Ε.Ε. την οποία είχε προβλέψει προ τετραετίας, θα συνεχίσω το έργο του.

Εκ μέρους της οικογενείας,

Πέτρος Φιλίππου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ