Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Την άρση του εμπάργκο σε βάρος της Κούβας ζητούν έξι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΒΑΈξι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές υπέβαλαν σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο ζητούν την άρση του εμπορικού εμπάργκο που έχει επιβληθεί εδώ και μισό αιώνα στην Κούβα


δύο μήνες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε μέτρα για την εξομάλυνση των σχέσεων της Ουάσινγκτον με την Αβάνα.

Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται η κατάργηση των προηγούμενων νόμων που απαγόρευαν στους Αμερικανούς πολίτες να διατηρούν επιχειρηματικές σχέσεις με την Κούβα. Δεν ακυρώνονται ωστόσο τα άρθρα των νόμων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τις διεκδικήσεις περιουσιακών στοιχείων από την κουβανική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Κούβα, προετοιμάζονται επίσης μια σειρά από νομοσχέδια που θα άρουν τους περιορισμούς στα ταξίδια και το εμπόριο με την Αβάνα. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται ότι θα προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις στο Κογκρέσο, όμως οι εισηγητές τονίζουν ότι θέλουν, τουλάχιστον, να υποκινήσουν μια ευρύτερη συζήτηση για την πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στην Κούβα.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στηρίζεται από τους Δημοκρατικούς Έιμι Κλόμπατσερ, Πάτρικ Λίχι, Ρίτσαρντ Ντέρμπιν και Ντέμπι Στέιμπναου και τους Ρεπουμπλικανούς Τζεφ Φλέικ και Μάικ Έντσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ