Απίστευτο/ Οι Γερμανοί δίνουν 2,5 δις στους Τούρκους γιατί δεν τους έδωσαν έγκαιρα τα υποβρύχια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μερκελ
 
Η γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp θα αποζημιώσει την Τουρκία με το ποσόν των δύο εκατομμυρίων ευρώ για την μη έγκαιρη παράδοση έξι υποβρυχίων από την θυγατρική της εταιρεία HDW (Howaldtswerke-Deutsche Werft).
Η Τουρκία είχε παραγγείλει έξι υποβρύχια U -214, αξίας 2,5 δισ. ευρώ και η συμφωνία ήταν η κατασκευή τους να ξεκινήσει το

2011 και το πρώτο υποβρύχιο να παραδοθεί μέσα στο 2015. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, αφού η γερμανική εταιρεία δεν άρχισε καν την κατασκευή τους εξαιτίας μιας διαφωνίας με το τουρκικό ναυτικό.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο λόγος που οι Γερμανοί δεν ήταν συνεπείς με την παραγγελία των υποβρυχίων είναι ότι η Τουρκία επιμένει να εγκατασταθεί στα υποβρύχια το δικό της λογισμικό ενώ η γερμανική εταιρεία διαφωνεί.
Πάντως, η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά την διαφωνία της η HDW πρόκειται να καταβάλει στην Τουρκία ως αποζημίωση μη έγκαιρης παράδοσης των υποβρυχίων το ποσόν των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γερμανική εταιρεία επικαλείται τεχνικές δυσκολίες για την εγκατάσταση τουρκικού λογισμικού στα υποβρύχια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ