Νέος Θριάμβος Πούτιν! ΗΠΑ – Άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος Θριάμβος Πούτιν! ΗΠΑ – Άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίαςτου Παντελή Καρύκα
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μόλις η συμφωνία του Μινσκ που υπεγράφη σήμερα εφαρμοστεί πλήρως. Αυτό ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες σκέπτονταν να άρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας όταν υπεγράφη η πρώτη συμφωνία του Μινσκ, τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτό θα κάνουν και τώρα αν η νέα συμφωνία εφαρμοστεί πλήρως», είπε ο Κέρι.
Πριν όμως οι ΗΠΑ χαλαρώσουν τις κυρώσεις περιμένουν να δουν την απόλυτη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα αυτή και τον επανέλεγχο των ουκρανικών συνόρων από τους Ουκρανούς. «Οι ΗΠΑ θα κρίνουν την εφαρμογή της συμφωνίας στην πράξη», είπε.
Η συμφωνία που υπεγράφη από τους ηγέτες Ρωσία, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας, στο Μινσκ, περιλαμβάνει 13 σημεία. Η συμφωνία προβλέπει κατάπαυση του πυρός στην Αν. Ουκρανία από το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου.
Η συμφωνία προβλέπει τη απομάκρυνση των βαρέων όπλων, των αντιμαχομένων και συνταγματικές προβλέψεις, από την πλευρά των Ουκρανών, για την προστασία των δικαιωμάτων της ρωσικής μειονότητας στην Ουκρανία. Την τήρηση της συμφωνία θα επιβλέπουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ