Τι είπε ο Κατρούγκαλος σε επιτροπή απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

καταργησεις-φορεις
 
Κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του και όλοι θα επανέλθουν, αυτό είναι το ουσιαστικό» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους επιτροπών των δημόσιων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, βάσει των εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις

αποφάσεις της νέας κυβέρνησης προκειμένου να διευθετηθούν οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, το πρώτο που θα φέρει στη Βουλή προς αποκατάσταση των αδικιών, όπως είπε. Η ρύθμιση του νομοσχεδίου θα αφορά αυτούς που έχουν απολυθεί και αυτούς που ήταν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν τοποθετηθεί.
Ο υπουργός διευκρίνισε ως προς το τελευταίο ότι «προφανώς έχουν γίνει αδικίες και στη φάση της κινητικότητας. Αναγκάστηκαν κάποιοι, υπό την απειλή της απόλυσης, να διαλέξουν μια θέση που δεν θα τη διάλεγαν υπό ομαλές συνθήκες».
Πρόσθεσε δε ότι «το νομοσχέδιο αυτό δεν θα ρυθμίσει αυτό το ζήτημα, γιατί έχουμε σκοπό όλα τα ζητήματα αυτά να τα αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της συνολικής αναδιοργάνωσης του Δημοσίου, που δεν θα γίνει σε αυτό τον άμεσο χρόνο, που θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να αποκαταστήσουμε το άμεσο πρόβλημα, που είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο.
Σε δεύτερο χρόνο, όπως είπε, όταν θα έχει γίνει η καταγραφή των αναγκών, θα καλυφθούν κενά που λόγω των μνημονιακών περικοπών έχουν δημιουργηθεί σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι η παιδεία, η υγεία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Αυτή τη δεύτερη φάση την τοποθέτησε χρονικά σε ένα εξάμηνο.
Η κινητικότητα, επανέλαβε, θα είναι ένας μίνι μηχανισμός αποκλειστικά εθελοντικός. «Θα ζητήσουμε από τις υπηρεσίες του Δημοσίου με μια εγκύκλιο που έχουμε ετοιμάσει, να μας απευθύνουν αιτήματα για θέσεις που ταιριάζουν στο προφίλ ανθρώπων, όπως εσείς» είπε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι ο υπουργός Πολιτισμού ζήτησε κάποιοι από τους σχολικούς φύλακες ενδεχομένως να μετακινηθούν σε θέσεις φυλάκων μουσείου.
Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι θα υπάρξει ένας πίνακας αναγκών, με βάση τα στοιχεία που θα στείλουν τα υπουργεία και μία διαδικασία μίνι κινητικότητας στην οποία θα κληθούν να διαλέξουν εφόσον το επιθυμούν οι υπάλληλοι. Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να επανέλθουν στην ευθύνη του υπουργείου από το οποίο προέρχονται, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε:
«Από ό,τι γνωρίζω τα περισσότερα συναρμόδια υπουργεία θεωρούν ότι κλάδοι οι οποίοι έχουν καταργηθεί πχ σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί είναι κλάδοι χρήσιμοι και πρόκειται να τους επανασυστήσουν. Αυτή, όμως, η διαδικασία είναι αρμοδιότητα των υπουργείων όπου ανήκουν οι κλάδοι αυτοί. Προσοχή, αυτό είναι ένα λεπτό σημείο. Είπαμε, λοιπόν, εφόσον τα υπουργεία έχουν αποφασίσει την ανασυγκρότηση των αντίστοιχων κλάδων και οργανικών θέσεων, θα επιστρέψετε εκεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των απολυμένων υπαλλήλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ